Succesvolle Nederlandse Dansdagen

Met eregast Prinses Beatrix

Zondag 4 oktober 2015


Het festival de Nederlandse Dansdagen (2-4 oktober) blijkt een groot succes. Meer bezoekers vooral en veel voorstellingen, verspreid over heel Maastricht, van AINSI tot de Bordenfabriek. De bezoekers kwamen uit heel Nederland, de Euregio en ook van verder weg in Europa.

Het ‘hoofdgerecht’ was zaterdagavond in het Theater aan het Vrijthof. Daar werd onder meer gedanst door het Nationale Ballet en het Scapino Ballet Rotterdam. De zaal was vol en van te voren werd de Gouden Zwaan uitgereikt aan Roel Voorintholt, de artistiek directeur van Introdans, voor zijn verdiensten voor de dans in Nederland.

Volgens directeur Peggy Olislaegers staat Nederland momenteel aan de top in Europa als het om dans gaat. En het festival heeft zich sterk verbonden met Maastricht. „Wij blijven hier en kunnen alleen maar verder bouwen.”

Eregast zaterdagavond was prinses Beatrix, een fervente liefhebber van dans en ballet. Zij werd onder meer verwelkomd door gouverneur Theo Bovens, burgemeester Annemarie Penn-te Strake en directeur Hugo Haeghens van het Theater aan het Vrijthof.

 

Fotografie: Harry Heuts  

Lees ook