Winefair en CityLife werken samen om wijnliefhebber te verwennen

Wijnbeurs speelt innovatieve kaart uit

Dinsdag 20 oktober 2015


Winefair, de grootste wijnbeurs van Limburg, werkt dit jaar samen met CityLife, een project dat digitale klantenkaarten bundelt. Ook tijdens de beurs in Lanaken wordt een digitale klantenkaart geïntroduceerd waarmee bezoekers wijnen en kortingen kunnen winnen. Het gaat om een systeem dat in België inmiddels grote bekendheid geniet. Met het innovatieve snufje toont Winefair dat het een stapje voor is op de rest.

CityLife is een project van Mobile Vikings dat een netwerk van digitale klantenkaarten uitrolt over het hele land. Vooral in Hasselt is het systeem al goed ingeburgerd. Klanten kunnen hun kaartje scannen in de deelnemende winkels of horecazaken en op die manier digitale stempels verzamelen. Die stempels geven op hun beurt recht op kortingen of cadeaus in de zaken waar ze verzameld werden.

Deze digitale manier van werken sluit nauw aan bij de innovatieve aanpak van Limburgs grootste wijnbeurs, Winefair. En dus besloten de twee een samenwerking aan te gaan voor de beurs van 30 en 31 oktober en 1 november in CC Lanaken. “Het gaat om een proefproject”, zegt Stefan Frissen, organisator van Winefair. “Als de bezoeker ons aanbod als een meerwaarde ervaart, wordt het mogelijk ook uitgebreid naar andere beurzen.”

De werkwijze is eenvoudig. Alle bezoekers van de beurs in Lanaken krijgen de kans om een digitale klantenkaart te laten aanmaken bij de stand van CityLife. Met die kaart kunnen ze aan elke wijnstand scannen. Daarvoor worden alle standen uitgerust met een tablet. “Uiteraard is het de bedoeling dat de bezoeker, naast het scannen, ook iets proeft aan de stand in kwestie”, legt Stefan Frissen uit. “Op die manier krijgen wij als organisatoren een goed zicht op het proefgedrag van de klant. Kwestie van hem of haar nadien, samen met de standhouders, te kunnen benaderen met aanbiedingen, eventueel voor leuke eindejaarscadeaus.”

Ook tijdens de beurs haalt de bezoeker voordelen uit zijn of haar klantenkaart. Dankzij CityLife en de standhouders maakt hij, mits scannen, kans op mooie kortingen en lekkere wijnen. Deelnemen is dus de boodschap.

Lees ook