Limburgse wijnen en streekgerechten op Château Maestricht

Het hoogtepunt van het culinaire seizoen in de Limburgse hoofdstad

Maandag 12 oktober 2015


Van 30 oktober tot en met 1 november is het hoogtepunt van Château Maestricht, het culinaire seizoen in de Limburgse hoofdstad. Met tal van culinaire activiteiten in een fraai paviljoen op het Vrijthof. Daar zullen meer dan vijftig producenten hun Limburgse wijnen en streekproducten presenteren aan al die liefhebbers van lekker, maar ook bewust culinair genieten. Belangrijk onderdeel van het evenement is de Cooking Club, het kooktheater, waar de samenwerkende partijen Les Tables en Maastricht Culinair maar ook bijvoorbeeld de Hanos, kookdemonstraties, clinics en workshops geven. Daarbij wordt veelvuldig gebruik gemaakt van ingrediënten die de deelnemers presenteren. Denk daarbij aan herderham, grotchampignons, zuurdesembrood, pastinaak, Livar-vlees, ‘ringelotte’-jam, en andere producten.

 

Een ander belangrijk onderdeel van Château Maestricht is het Limburgse wijnplein waar alle leden van de Confrérie des Chevalliers du Vin Limbourgeois hun wijnen zullen presenteren. Meer dan veertig verschillende soorten, gemaakt van de vele variëteiten druiven die de Limburgse wijngaarden rijk zijn, kunnen er geproefd worden. Hoogtepunt zal de uitreiking op zaterdagmiddag zijn van de beste wijnen 2014 in de categorieën wit, rood, rosé en sprankel. Deze wijnen zijn al te proeven voor een Chateauke à € 1,25 per stuk.


Omlijsting

Nieuw dit jaar is een afgesloten buitenterrein gekoppeld aan het Proefpaviljoen waar een aantal foodtrucks hun specialiteiten zullen presenteren. Bovendien zijn er muzikale optredens, onder meer van een cantus (studenten zangfestijn) op zaterdagnamiddag en een concert van de Koninklijke harmonie Ster van Maastricht op zondagochtend.


Soiree Invitee

De officiële opening zal plaatsvinden op donderdagavond tijdens de Soiree Invitee, een besloten avond special voor relaties van het stichtingsbestuur, gemeente en centrummanagement én van alle deelnemers van Château Maestricht. Zo’n 400 gasten uit bedrijfsleven, politiek, bestuur en horeca zullen hun opwachting maken. Voor de avond zijn een beperkt aantal kaarten a € 95,-- te koop via de website van Chateau Maestricht. De avond bestaat uit een walking dinner, proeverijen bij de diverse deelnemers, de officiële openingshandeling en live muziek.


Château Maestricht:

-  30 oktober van 14.00 tot 20.00 uur

-  31 oktober van 12.00 tot 20.00 uur

-  1 november van 12.00 tot 20.00 uur

 

www.chateaumaestricht.nl

 

Lees ook