Drie musea tegelijk open in Kerkrade

FOTOVERSLAG

Zaterdag 24 oktober 2015


Het zijn eigenlijk drie musea, maar samen vormen ze toch één geheel. En dat onder de naam ‘C City’  of ook wel Museumplein Limburg. In feite een zogeheten science-museum, dus niet met allerlei kunstwerken, maar vooral toegepaste wetenschap. Te vinden het Columbus earth theater, Cube design museum en Continium discovery center.

Pal tegenover het station van Kerkrade is een volstrekt nieuwe behuizing verrezen op de plek waar eerst het ‘oude’ Continium stond. Directeur Hans Gubbels mikt op ruim 200.000 bezoekers per jaar.

En gedeputeerde Ger Koopmans was blij dat de Provincie Limburg hier zo’n 20 miljoen euro in gestoken heeft om zodoende Kerkrade een nieuwe impuls te geven. In breder verband past C City ook in het grotere IBA-project dat bedoeld is om heel Parkstad een stimulans te geven op maatschappelijk gebied.

In ieder geval ziet het nieuwe museum er piekfijn uit en de hele bouw is precies binnen de afgesproken tijd gerealiseerd.

Bij de opening kwamen veel genodigden een kijkje nemen en in het weekeinde mocht het grote publiek komen kennismaken.

 

Fotografie:  Harry Heuts

Lees ook