Vijf opmerkingen waar Limburgers in Nederland zich aan ergeren

"Een groot dorp"

Vrijdag 4 september 2015

 

Elke week post Chapeau Magazine een typisch Limburgs Lijstje dat ons Zuiderlingen bekend in de oren klinkt. Dit keer: 5 opmerkingen die iedere Limburger wel een keer heeft gehoord.

 


1)      Joa ich kom oet Limburg

Wanneer je een gesprek hebt met iemand uit het Noorden wordt er minstens één keer de nadruk gelegd op je accent of dialect. Het is bijna onmogelijk om een serieus gesprek te hebben met iemand, want vroeg of laat komt het moment waarop diegene zegt: ‘’Hé, je praat zo raar. Kom je toevallig uit Limburg?’’

13396E4f37 1386166097 Er Bestaan Ook Limburgers Die Niet Alles Op Een Vragende Manier Zeggen List Noup

2)      Nein, ich spreche kein Deutsch!

De meeste mensen vinden het vanzelfsprekend dat Limburgers Duits spreken. Ze zijn dan ook erg verbaasd als men deze taal niet onder de knie heeft, want ja “we zijn toch halve Duitsers”?
30971749

3)      Traditioneel Limburgs

Nee, we eten niet elke dag roggebrood bij het ontbijt, huzarensalade voor lunch en aardappelen met zuurvlees in de avond. Dat Limburg een verscheidenheid aan lekkere traditionele gerechten kent betekent niet dat we die ook elke dag eten.

Shutterstock 272228450

4)      Limburg is geen boerengat!

Ja, we hebben een H&M en zijn bewust van de recente modetrends en technologieën. Sommige mensen zijn vaak geneigd om Limburg te vergelijken met één groot dorp waar er om de vijf minuten een klein rustiek huisje te vinden is.

Shutterstock 246841423

5)      Laid-back, lui en achterbaks?

Nee, we zitten niet elke dag op het terras bier te zuipen. En we staan niet altijd te popelen om met iedereen een babbeltje te maken. Maar dit betekent ook niet dat we achterbaks en gesloten zijn! Het is voor ons niet onbekend dat we laid-back, lui en gesloten worden genoemd. Er worden dan ook de raarste vragen aan ons gesteld: ‘’Zitten jullie écht elke dag op het terras?’’ of ‘’ Klopt het dat jullie altijd openstaan voor een leuk gesprek?’’
Ice Cold Beer

 

Lees ook

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen