Potentiële koper voor lentetafereel Toon Hermans

Anonieme bieder legt 5.500 euro op tafel

Vrijdag 25 september 2015


Er heeft zich een potentiële koper gemeld voor het schilderij ‘Hollands Lent’ van de in 2000 overleden cabaretier Toon Hermans. De bieder is bereid om 5.500 euro te betalen, zo heeft het Toon Hermans Huis Maastricht bekendgemaakt.

Het werk, dat in 1971 werd geschilderd tijdens een rustperiode die de grote cabaretier begin jaren ’70 nam om te bekomen van een inzinking enige tijd daarvoor, werd op zondag 6 september onthuld door de Maastrichtse wethouder Jack Gerats en Melanie Frederiks, directeur van het Toon Hermans Huis Maastricht. Gehoopt wordt dat er iemand is die meer wil betalen dan het bod dat nu op tafel ligt. Bieden kan nog tot en met 4 oktober, de dag dat het Toon Hermans Huis Maastricht open dag houdt.

In de periode dat de legendarische Toon Hermans het werk schilderde, woonde hij met zijn vrouw Rietje in de Stokstraat in Maastricht. De oververmoeidheid was toen duidelijk uit zijn lijf, zeggen kenners van zijn werk. De lichte lentekleuren overheersen in het bijzondere schilderij. Maurice Hermans heeft het doek een aantal jaren geleden geschonken aan het Toon Hermans Huis Maastricht met de bedoeling het op een geschikt moment te veilen. 

‘Hollands Lent’ werd  een paar jaar geleden aan het Toon Hermans Huis Maastricht ter beschikking werd gesteld door Toon Hermans’ zoon Maurice. Het originele doek, dat overigens niet is gesigneerd, is 110 x 90 centimeter groot en zit in een witte houten lijst.

Lees ook

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen