Chapeau lanceert Rowwen Hèze / de Matty

Matty gepresenteerd op 30ste verjaardag van de Noord-Limburgse band

Vrijdag 25 september 2015


Een week na de septembereditie van Chapeau Magazine ligt er nu ook nog een andere Chapeau-productie in de winkel, namelijk ‘Rowwen Hèze de Matty’.  Een magazine op glansloos papier, maar wel boeiend qua inhoud, fotografie en vormgeving. Het werd precies op de 30e verjaardag van de Noord-Limburgse band gepresenteerd in het Venlose café ‘Take Five’. 

De zes bandleden ontvingen elk een exemplaar uit handen van gedeputeerde Ger Koopmans die een ware fan bleek te zijn.

‘Rowwen Hèze de Matty’ is een initiatief van gitarist Theo Joosten. Voor de productie van een eigen magazine van de band klopte hij aan bij Chapeau en samen werd een concept bedacht en uitgewerkt. Het magazine bevat voor alle liefhebbers van de muziek van Rowwen Hèze interessante achtergrondinformatie. Reportages backstage, de favoriete instrumenten van de bandleden, de geschiedenis enzovoorts. Maar ook verhalen over het natuurgebied De Peel, over streekproducten en bier uit Noord-Limburg. En bekende Nederlanders die vertellen over wat Rowwen Hèze voor hen betekent. Zoals zanger Guus Meeuwis: ‘de muziek van Rowwen Hèze is oprecht’.  Gouverneur Theo Bovens: ‘Het nummer November speel ik thuis vaak op de piano’.  En wielrenner Wout Poels: ‘Als ik een berg op moet, denk ik wel eens aan Nar boave, nar boave, nar boave’.

 

Fotografie: Olga van Borren/Vondutchess Photography

 

Lees ook

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen