Aftrap Parkstad Culinair

Heerlijk Bourgondisch genieten doet u dit weekend op Parkstad Culinair!

Vrijdag 11 september 2015


Op 11, 12, 13 september vindt de 3e editie van Parkstad Culinair plaats op het Pancratiusplein in Heerlen.

Food, Drinks, Experience, voor elke doelgroep. Dat is Parkstad Culinair!

Geniet tijdens Parkstad Culinair van Bella Italia, Limburgse streekgerechten, hippe burgers,  Cubaans georiënteerde gerechtjes, Franse cuisine of een heerlijk stukje verse vis bereid in de Josper-oven. Maar ook voor een  lekker glas Alfa-bier, een mooi glaasje wijn en heerlijke gin-tonics kunt u terecht op Parkstad Culinair.

De volgende standhouders zullen zich in een geweldige ambiance presenteren tijdens Parkstad Culinair 2015:

TRATTORIA DA PECO in samenwerking met WIJNHANDEL GER KUIPERS – HAZUS SMAAK & VERMAAK

BURGERLIJK MEETS BAM- BISTRO RIMI- BRASSERIE HEY HEËLE

VILLA DE PROOSDIJ in samenwerking met LA PIUMA VINI – MIRAMAR ATLANTIS LOUNGE -  BEERKOMPANIE  CHAPEAU EVENTS COMPANY

Gestart wordt op vrijdag 11 september om 16.00 uur, waarna om 18.30 uur de officiële opening plaatsvindt. Op zaterdag 12 september is Parkstad Culinair vanaf 14.00 uur geopend en op zondag 13 september vanaf 12.00 uur. Parkstad Culinair is voor iedereen vrij toegankelijk, van jong tot oud en van individu tot groep.

Op vrijdag en zaterdag zorgt het Piano Meets DJ-concept van Suit & Tie’s Events voor de ultieme beleving. Verder zal Dj Dominique (Overtime NL) op zaterdagavond zijn muzikale kunsten vertonen. Op zondagmiddag zorgt het Italiaanse duo  We Two voor een heerlijke ambiance en zondagavond is het de beurt aan de Belgische PGB-band om de harten van velen stelen. Het gevarieerde muzikale programma en de prachtige transparante overkapping in combinatie met het sfeervolle interieur zorgen voor de ultieme beleving.

Op zaterdag- en zondagmiddag kan op het het middenplein een masterclass worden gevolgd. Deze wordt verzorgd door de standhouders van Parkstad Culinair, ondersteund door horecagroothandel Hanos. 

Verder is op zondag 13 september om 14.00 uur de presentatie van het kookboek KOELPOT. Sinds de mijnbouw leven er veel verschillende culturen en nationaliteiten in de Oostelijke en Westelijke Mijnstreek. De Eetkamer van de Wijk heeft dit smakelijke verleden weten te vangen in 33 bijzondere recepten, élk met een persoonlijk verhaal.  De Koelpot en het project Eetkamer van de Wijk zijn initiatieven van Stichting HeerlensDNA in samenwerking met M2015 Jaar van de Mijnen.

Lees ook