Kasteel Kessel feestelijk geopend

Opening van een kasteel een zeldzaamheid tegenwoordig!

Dinsdag 29 september 2015


De opening van een heus kasteel is een zeldzaamheid tegenwoordig. Op een stralende laatste zaterdag van september trok de opening van kasteel De Keverberg in Kessel dan ook veel belangstelling.

Het kasteel op de Maasoever dateert uit de tiende eeuw werd op 17 november 1944 in brand gestoken. Ruim zestig vrijwilligers staken meer dan 25.000 uur vrijwilligerswerk in de herbouw van Kessels trots.  Gouverneur Theo Bovens, burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo en voorzitter Har Timmermans van de Stichting Behouw Kasteel de Keverberg waren aanzienlijk sneller klaar met het openen van het herbouwde rijksmonument: zij hoefden alleen de schaar in een grote felrode strik te zetten.

Architect Edwin Meyer Viol van DMV architecten in Kerkrade verbond de oude restanten van de burcht met eigentijdse bouwelementen. In zijn nieuwe jasje doet het kasteel voortaan dienst als locatie voor trouwerijen, vergaderingen, seminars, exposities en rondleidingen.

 

Fotografie Dick Holthuis

 

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen