Reijmerstokkerdorpsstraat 143

Koopwoning | Reijmerstokkerdorpsstraat 143, 6274 NK, Reijmerstok, Nederland | € 775000

Woensdag 2 september 2015


Nabij Maastricht, Aken, AZM en universiteit bieden wij een met oog voor detail gerenoveerde hoeve aan, bestaande uit een woonhuis (ca. 650m3), gerenoveerde zolders geschikt als uitbreiding van het woonhuis of als Bed & Breakfast/praktijkruimte (ca. 600m3), kelderruimten (ca. 50m3) en schuren cq. stallen (ca. 3.200m3). Voorheen in gebruik als boerenbedrijf, maar sinds enkele decennia als comfortabel woonhuis met mogelijkheid voor het houden van paarden en kleinvee, tevens geschikt voor het onderbrengen van bijvoorbeeld oldtimers (totaal perceel ca. 9.223m2). De geschiedenis van de hoeve, genaamd 'de Jaspershof', gaat terug tot de 15e eeuw. Van de oorspronkelijke, middeleeuwse bouw zijn alleen de keldervertrekken nog aanwezig. De hedendaagse verbouwing dateert uit de 18e en de 19e eeuw, allen met zijn kenmerkende bouwstijl en materiaalgebruik. Vanaf 2009 heeft de hoeve een grote renovatie ondergaan, waarbij rekening is gehouden met het oorspronkelijke karakter.


Indeling:

Hoeve:

Kelder:
Vanuit de hal van de hoeve zijn de tonkelders te bereiken. De wanden en plafonds zijn opgebouwd uit mergel- en veldbrandsteen (geïmpregneerd), de vloeren zijn gecementeerd en gedekt met witte kiezel. De gemiddelde hoogte in de kelderruimten is 1.70 meter.


Begane grond:
Entree/hal met meterkast, karakteristieke trapopgang naar de verdieping en toegang tot de zitkamer, de woonkeuken en de kelder. Alle wanden en plafonds zijn voorzien van stucwerk, op de vloer ligt een antieke kerkdallen vloer. De zitkamer (ca. 4.64 x 4.74 meter) ligt aan de straatzijde, de aansluitende woonkeuken (ca. 4.25 x 4.80 meter) is het kloppend hart bij de huidige bewoners. In de zitkamer en de woonkeuken ligt een antieke blauwstenen vloer met marmeren inleg, de gestucte muren zijn in goede balans met de balkenplafonds. In de woonkeuken is een in Naamse steen uitgevoerde schouw met Art Nouveau kachel. De uitgebreide keukenopstelling met composiet aanrechtblad past goed in de ambiance en is voorzien van diverse inbouwapparatuur:
- Boretti fornuis met dubbele oven
- Boretti afzuigkap
- Vaatwasser
- Oven/magnetron
- Koelkast

Aansluitend is een kantoorruimte (ca. 2.47 x 2.11 meter) met toegang tot een tweede hal (ca. 5.46 x 3.38 meter inclusief toilet/douche). Vanuit deze tweede hal is de cour bereikbaar. De toilet- annex doucheruimte is voorzien van modern Alessi sanitair, evenals spiegelverwarming, mechanische ventilatie, een handdoekenradiator en een Chinees hardstenen vloer met marmeren inleg.

De tweede hal geeft toegang tot de bijkeuken (ca. 5.52 x 2.74 meter), eveneens met toegang tot de cour. In de bijkeuken zijn de aansluitingen voor de wasapparatuur en diverse vaste kastruimte.

 

 

 

Akersteenweg 25  ׀  6226 HR Maastricht  ׀  Postbus 4109  ׀  6202 PA Maastricht

T 043 – 3626767  ׀   F 043-3630819  ׀   info@erikbessems.nl

Lees ook