Gaat dat zien:

De concept store van Joelle Boers Studio in Geleen

Auteur: Elise Crutzen
Zaterdag 26 september 2015


Schreeuwende marktlieden, de geur van verse groenten, cameraparkeren in het centrum: ik moet u bekennen dat ik zelden (op zaterdagmorgen) in Geleen kom. Niet voor de markt, niet om te shoppen. Allez, tot vanmorgen dan. En wel om twee redenen. Ten eerste: Joelle Boers opende er haar eerste eigen concept store. Ten tweede: mijn modeziel moest nodig gevoed worden. Bon, dan begaf ik mij nu volgens alles op het juiste adres daarvoor: Salmstraat 92.

Ik ken Joelle redelijk goed. Althans, van haar deelnames in FASHIONCLASH, zo nu en dan een babbeltje, van haar collectie bij Stijl Wyck en van het interview dat ik ruim een jaar geleden afnam over haar ambities als ontwerper. Wat ze toen tegen me zei, herinner ik me nu plots weer. Ze zei: “Elise, ik ben als een pitbull. Als ik een idee in mijn hoofd heb, laat ik dat niet meer los.” Daarover later meer.

Joelle’s herkenbare Scandinavische stijl druppelt door in de details van deze winkel. Met witte muren als een blanco canvas, veegde ze met haar herkenbare penseelstreken over alles wat het menselijk oog hier ziet. Van de kleerhangers, de pashokjes, de rekken tot aan de schilderijen. Wie aan de kleding voelt, ervaart de zachtheid van de stoffen. Naast dat Joelle hoge kwaliteit eist, is ze ook bewust met de productie bezig. De exclusieve creaties die ze laat ontwerpen zijn afkomstig uit onder andere Chinese ateliers met goede werkomstandigheden. Nee, schei uit, hier geen kinderarbeid of massaproductie.

Joelle is een creatief, meelevend, gevoelig en intens persoon. Als het eventjes kan, regelt ze alles tot in de puntjes. Het idee voor deze zaak, waarvan een gedeelte tot de interieurwinkel van haar schoonouders behoort, kreeg ze ongeveer een half jaar geleden. Ze wilde groeien – er zat meer in haar. Het kleine kantoortje hierboven werd te klein, dus was een eigen atelier noodzakelijk. Dát, gecombineerd met een winkel, zou precies het groeimiddel zijn dat ze nodig had. Niet lang wachten - gewoon direct beginnen, moet ze hebben gedacht. Oftewel: het pitbull-effect.

Deze zomer werkte Joelle met haar vriend door. Hij: buitengewoon handig met klussen. Zij: creatief en met een visie. Het resultaat: een store en atelier samengevoegd, waarin het voelt alsof je door Joelle’s belevingswereld loopt. Koperen accenten spelen met grote witte vlaktes en haar herkenbare prints op kleding, kussens en schilderijen. En niet te vergeten die heerlijke kleine snuisterijen zoals notebooks, kalenders en sieraden. Knap wie deze winkel verlaat zonder iets te kopen. Niet alles is van Joelle’s eigen hand in deze winkel overigens. Ze nodigde meerdere kleine ontwerpers uit deze regio uit, waaronder sieradenontwerpster Danielle Vroemen, om zich bij haar aan te sluiten.

Dat Joelle als zelfstandig mode-ondernemer een eigen zaak lanceert is goed. Niet alleen voor Geleen, maar zeer zeker ook voor de Euregionale mode-industrie. Ze heeft nu een voorbeeldfunctie. Ze kan nu bewijzen dat je als beginnend ontwerper niet naar Parijs, Londen, Milaan of New York hoeft. Neen, Geleen is al goed genoeg. Zeker gezien het feit dat een deel van haar collectie nu in Chengdu is – bij de mode-expositie van FASHIONCLASH en Mode Maastricht.

Afijn: ik ben bij Joelle geweest en ik voel me geïnspireerd. Dat was alles wat ik wilde vandaag. Hé, wat kleeft daar aan mijn handen? O kijk: het is een jurkje van Joelle Boers - dat had ik toevallig ook nog nodig.

 

Meer info:
www.joelleboers.com
Salmstraat 92, Geleen

Lees ook

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen