Labgebouw Vredestein wordt omgetoverd tot Forza Fashion House

Een concept van Mode Maastricht

Dinsdag 29 september 2015

In het voormalig Labgebouw Vredestein op bedrijventerrein Bosscherveld, zal het nieuwe Forza Fashion House (FFH), een concept van Mode Maastricht, komen te liggen. Dat maakte Jan Frissen afgelopen zondag bekend tijdens het jubileum van zijn bedrijf Forza Asset Management in Theater aan het Vrijthof.

FFH is een plek waar jonge creatieve modetalenten leren te ondernemen en hun eigen bedrijf te starten. Het doel is om er een ontmoetingsplek van te maken, waar kennis, kunde, creativiteit en jonge talenten zich kruisen, voeden en versterken. Forza Asset Management zal zich daarbij gaan richten op het wegwijzen van de creatievelingen in de ondernemerswereld. Naast de mentorrol, zal  het de oprichting van het concept deels financieren; vandaar ook de naam.

In het nieuwe Vredestein zal het Fashion House zo’n 1000m2 ruimte hebben voor designers, modemakers en producenten. Daarmee zal het een broeiplek voor creatief talent worden. Daarnaast is er nog een andere ruimte, die op eigen wijze zal worden ingevuld door Toneelgroep Maastricht.

De komende maanden zal Vredestein worden omgetoverd tot het Forza Fashion House (totale kosten bedragen €650.000). Tevens zullen er dan gesprekken worden gevoerd met designers, modemakers en producenten die zich op deze plek zouden willen vestigen. Men verwacht dat het gebouw al in 2016 open kan.

Meer weten over Forza Asset Management? Lees dan nu in de nieuwe Chapeau het volledige artikel. Deze koopt u hier.

Lees ook