Floortje Dessing opent eerste cross-border documentaire filmfestival

In het Sphinxkwartier van Maastricht

Vrijdag 18 september 2015


Floortje Dessing opent vandaag in Maastricht de eerste editie documentaire filmfestival

Floortje Dessing staat bekend om haar reisprogramma’s '3 op reis' en 'Floortje naar het einde van de wereld'. De BNN-presentatrice opent vandaag het eerste cross-border documentaire filmfestival in het Sphinxkwartier in Maastricht.

In haar vrije tijd zet Dessing zich in voor organisaties als Max Havelaar, Greenpeace en het Rode Kruis, organisaties die werken rond thema's die aansluiten bij het grensoverschrijdende filmfestival: grenzen, migratie en vluchtelingen.

Het festival start vandaag officieel om 19.00 uur bij het Infocentrum Belvédère. Om 20.30 uur is daar gratis de openluchtfilm The Wolfpack te bewonderen.

De programmering omvat ook regionale producties, korte films, lezingen, debatten en een apart programma voor kinderen (documentaires en workshops). De meeste voorstellingen zijn gratis. Natuurlijk kan men ook vandaag en morgen de hele dag door genieten van eerlijke, (inter)lokale gerechten.

Vandaag en morgen niets te doen en zin in documentaires? Bekijk dan de uitgebreide programmering op de website www.docfest.eu. Tickets zijn verkrijgbaar via een andere site: http://www.vvvmaastricht.nl/events/docfest/tickets.html

Lees ook