Art of Events laat dromen tot leven komen

Event planner regelt 'mooiste moment' tot in de puntjes

Vrijdag 18 september 2015


Een emotioneel en wonderschoon moment uit je leven: dat je ten huwelijk wordt gevraagd. Maar dan moet dat mooiste moment georganiseerd worden. Help, waar te beginnen? En niet geheel onbelangrijk: hoe zorg je ervoor dat het precies jouw droomhuwelijk gaat zijn? Dames en heren, meet Sophie Ickmans van Art of Events.

Al 11 jaar heb je je eigen event planning agency ‘Art of Events’. Waarom ben je dit werk gaan doen?

„Ik vertel graag mooie verhalen. Mooie verhalen in de vorm van het bedenken en het uitvoeren van een totaalconcept voor high-end evenementen. Of ik nu een thema uitwerk, een locatie decoreer of een evenement in zijn geheel coördineer: ik streef ernaar om de droom van mijn klant tot leven te laten komen. Het is een kunst om een evenement tot in de puntjes te regelen, een vak apart. Laat staan om het in een stijlvol jasje te steken. Vandaar ook onze naam, Art of Events. Wij zijn event planners, problem solvers en storytellers tegelijkertijd.”

Wat is jullie kracht als event planner?

„Enerzijds storytelling. Wij schrijven voor de klant een verhaal. Dat verhaal heeft een gouden draad, een thema. Dat varieert van dromerig, romantisch vintage, modern tot minimalistisch. Met die draad kunnen wij het verhaal zo transparant mogelijk overbrengen, tot in de kleinste details. Dat doen we in ons eigen atelier. Van het tafellinnen dat we zelf stikken, het meubilair, de mimosa bars, de invitaties tot aan de bloemen: vrijwel alles maken we made-to-measure en is afgestemd op de gouden draad zodat de klant zijn droomfeest krijgt.”

En anderzijds?

„Service, zonder twijfel. De feesten moeten niet alleen qua sfeer kloppen; ook moeten ze soepel verlopen. Daarom bieden wij full-service. We zorgen voor alles: van een catering met sterrenchefs, een romantische locatie, sfeervolle decoratie, geordende tafelschikking, knallende fotografie tot aan comfortabel meubilair, scherpe verlichting en swingende muziek. Van A tot Z, wij nemen de klanten alles uit handen. Zo hoeven ze zich nergens druk over te maken en ze kunnen volop genieten van hun bijzondere gelegenheid. Wel behouden ze de controle. Zij sturen ons aan, niet andersom. Het resultaat: een ontspannen sfeer in een charmant, luxueus en contemporary jasje.”

Hoe weet je of je de juiste stijl voor je klant in gedachte hebt?

„Deels uit ervaring, anderzijds uit de brainstormsessie met de klanten. Bovendien: op het moment dat de klant ons concept aanneemt, vervaardigt onze illustrator minimaal drie aquarelschetsen. Die geven adequaat weer hoe het feest er zal gaan uitzien. Zo’n view brengt het sfeergevoel beter over dan een met computer vervaardigd ontwerp. Je kunt er namelijk de sfeervolle details in kwijt, zoals kussentjes, drapages of bloemen. Je proeft haast de ambiance.”

Wat voor een rol spelen bloemen op een evenement?

„Een hele prominente. Bloemen geven het een frisse en geraffineerde touch. Wij kopen ze niet voor niets intern, dus zonder tussenbedrijf, in. Zo kunnen we altijd kwaliteit leveren, op ieder gewenst moment. Voor een bruiloft volgend jaar, maar ook voor een last minute request het volgende weekend.”

Jullie organiseren meer dan alleen bruiloften.

„Bruiloften zijn onderdeel van de feesten die wij realiseren. De rest zijn bedrijfsfeesten, babyborrels, communies enzovoorts. Wel zijn het altijd bijzondere feesten, de precious moments. Daarnaast proberen we verder te denken dan één feest. Vaak gaat dat automatisch, wanneer een klant tevreden is over het eerste feest. Dan dragen ze vervolgens alle evenementen aan ons over.”

Hoe gaan je klanten de grote dag tegemoet?

„Als het aan ons ligt ontspannen, zonder stress. Op de testing night krijgen de klanten alles te zien en dan valt een last van hun schouders af: ze zijn er klaar voor. Op het feest zelf ben ik ook aanwezig. En misschien ook nog mijn team; zodat niemand zich ergens druk over hoeft te maken.”

Het mooiste van het vak?

„Mensen vergeten wat je zei, ze vergeten wat je deed, maar ze zullen nooit vergeten hoe je ze hebt laten voelen. Met Art of Events willen we emoties doen leven, dromen waarmaken, gasten verrassen. Zielen raken, dát is wat we willen. Daarom doet het mij goed van klanten te horen dat ik een feest precies zo heb kunnen realiseren zoals zij dat in gedachte hadden.”

 

 

Art of Events  |  Sophie Ickmans - Contemporary Event Planning www.artofevents.be | Malta 24, 3960 Bree | info@artofevents.be

Lees ook