Limburg Preuve Festival

Zondag 6 september

Woensdag 26 augustus 2015

Op 6 september is het weer zo ver, het 5e Limburg Preuve Festival!

Op zondag 6 september 2015 van 11.00 tot 18.00 uur vindt voor de 5e keer het Limburg Preuve Festival plaats op Buitenplaats Vaeshartelt.

Het festival, dat in vijf jaar tijd is uitgegroeid tot de grootste streekproducten markt van de Euregio, viert dit jaar haar HOUTEN lustrum. 

Ook dit jaar biedt het Limburg Preuve Festival weer een dag vullend programma aan. De hoofdrol wordt die dag weer gespeeld door zo’n 80 Euregionale producenten die op een grote markt in het park hun mooie producten aanbieden. Er kan volop geproefd en genoten worden van al het lekkers dat de lokale omgeving ons biedt.

Tussen 11.00 uur en 18.00 uur is het festival vrij toegankelijk voor publiek en wordt er een gevarieerd en verrassend muziekprogramma aangeboden met o.a. optredens van het mannenkoor van Borgharen, de formatie 10¢Trinkets en diverse pop-up muzikanten die op onverwachte plekken de bezoekers verrassen met hun muziek. Men kan een kruidenwandeling maken, uit een grondoven eten, het bijenpaviljoen bezoeken en een biercollege bijwonen. Voor de kinderen is er een special Kids Fesival dat dit jaar helemaal in het teken staat van HOUT en wordt verzorgd door scouting Bunde en beeldend vormgeefster Jeanne Schoenmakers. Kortom volop vertier voor jong en oud.

De traditionele Streekbrunch

Van 10.30-12.30 uur vindt weer de Streekbrunch plaats waarbij ruim 500 gasten aan een grote tafel in het park kunnen genieten van (h)eerlijke streekproducten en een concert van de Rothem’s Harmonie. Voor de brunch is vooraf reserveren noodzakelijk via: organisatie@limburgpreuvefestival.nl

Ook dit jaar hebben we weer iets te vieren

Naast het HOUTEN lustrum van het festival vieren we ook dat Buitenplaats Vaeshartelt 20 jaar geleden zijn deuren heeft geopend voor publiek. We zullen hier tijdens de brunch formeel bij stil staan waarbij we hoog bezoek verwachten uit het verleden..!

Stichting Limburg Preuve Festival

Het Limburg Preuve Festival is een stichting die is opgericht door de Hotel Management School Maastricht, Coop. Lijnspel Heerlen, Gulpener Gulpen, ambachtelijk stroopstoker Mart Vandewall uit Eckelrade, Slow Food Limburg en Buitenplaats Vaeshartelt Maastricht. Het festival, dat altijd op de 1e zondag van september wordt georganiseerd,  wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van  tientallen Partners en Vrienden, die zich om niet in zetten om dit festival mogelijk te maken.

 

Zie voor meer info: www.limburgpreuvefestival.nl

Lees ook