Tropische start voor Rieu op het Vrijthof

Vrijthofconcerten in Maastricht van start

Zaterdag 4 juli 2015


André Rieu heeft op het Vrijthof in Maastricht een tropische start beleefd. Tot aan het einde van het concert, kort na middernacht, bleef het zeer warm op het plein. De maestro zelf stond het zweet op het voorhoofd, ondanks de speciale airco die op het podium was geïnstalleerd.

Maar Rieu heeft een uitstekende conditie en kon deze pittige fysieke conditietest met glans doorstaan. Meer dan tienduizend mensen genoten van een sfeervol optreden, met onder meer tal van muzikanten uit Roemenië, die de Maastrichtse orkestleider had meegebracht na zijn concerten in Boekarest.

Onder de gasten waren onder meer de kersverse burgemeester Annemarie Penn-te Strake, oud-burgemeester Gerd Leers, minister Plasterk en oud-EG-president Van Rompuy. 

Er waren opvallend veel buitenlandse toeschouwers bij het concert, niet alleen uit landen als Engeland, Duitsland, Noorwegen en Italië, maar ook uit Australië, Brazilië en de Verenigde Staten. Daarom sprak Rieu merendeels Engels tussen de muzieknummers door. „Je merkt aan de reactie van het publiek welke taal het meeste aanslaat en dat was duidelijk Engels.”

Na afloop kreeg André Rieu van mevrouw Penn-te Strake een stevige omhelzing als felicitatie. „Deze man maakt zoveel mensen gelukkig, alleen dat al is zo knap.”

 

Fotografie: Harry Heuts 

Lees ook