31ste Ridderronde

Maastricht

Vrijdag 17 juli 2015

De gezelligste wielerkoers van Nederland

Het is een niet weg te denken traditie: exact een week na de Tour de France start - dit keer woensdag 5 augustus -  op het Vrijthof profcriterium De Ridderronde Maastricht. Oftewel:  de ‘Gezelligste Ronde van Nederland’. Terwijl Tour-renners over kasseien sprinten, trekken langs de cafés zaate hermeniekes  voorbij.

Tom Dumoulin, Laurens ten Dam, Bram Tankink, Marianne Vos…..natuurlijk hebben ze allemaal een keer op het podium van De Ridderronde in Maastricht gestaan.  Welke wielerhelden komende editie koersen is steevast pas een week voor de start bekend. 

 “Ons streven is om een stuk of vijf, zes renners uit de Ronde van Frankrijk te contracteren. Dat is deels natuurlijk de charme van de koers.”

De Ridderronde - gratis toegankelijk - trekt elk jaar rond de 40.000 bezoekers. De koers is dit jaar voor het eerst ook live te volgen via TV Maastricht.  “Een geweldig leuk extraatje”, vindt Van Dort. “Al blijft het uiteraard het leukst om zelf naar de stad te komen.”

En dat geldt zeker niet alleen voor wielerfans. De Ridderronde is namelijk veel meer dan wielrennen alleen. Het is gezelligheid, één groot feest. Cafés aan het Vrijthof, Onze Lieve Vrouwenplein, Markt en Kesselkade maken er een hele happening van.  “De Ridderronde is Maastrichts pur sang”, zegt Van Dort. “Qua sfeer en gezelligheid lijkt het een beetje carnaval: veel ambiance en veel mensen langs het parcours.”

Kortom, een evenement om te koesteren en koste wat kost in stand te houden.  Brand Bier en L1 zijn al jaren hoofdsponsor. Daarnaast blijft hulp van nevensponsors keihard nodig om De Ridderronde ook komende jaren te realiseren. 

Voor sponsors organiseerde het bestuur dit jaar extra bijeenkomsten. Naast de voorjaarsmeeting in de Hangaar van Maastricht Airport waren er bijeenkomsten bij Sauter wijnen en Golf International Maastricht. Tijdens dit laatste evenement ‘Ich woar debij’ konden ondernemers zakelijk speeddaten en een lezing bijwonen over neuromarketing. “Sponsors hebben de bijeenkomsten goed ontvangen”, aldus Van Dort.

De Ridderronde wil ook maatschappelijk betrokken zijn en zoekt verbanden om goede doelen of initiatieven te steunen.  Van Dort: “Komende editie willen we een koers laten rijden door mensen die een orgaan gedoneerd kregen.  Samen met winkelcentrum Brusselsepoort steunden we dit jaar de ouderen van Mosae Zorggroep; eerdere edities werkten we samen voor kinderen met kanker.”

Op woensdagmiddag 5 augustus kunnen overigens alle kinderen weer vanaf 13 uur losgaan op het Bike en Soccer evenement. Mét tips en trics van de echte profs! 

 

 

Meer informatie over parcours, starttijden, sponsoring etc: www.ridderronde.nl     

Lees ook

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!