RaboRonde start crowdfundactie

RaboRonde Heerlen

Vrijdag 17 juli 2015


31 juli gaat de RaboRonde in Heerlen van start. Dit jaar wil de organisatie naast de gemeentelijke subsidie en geld van sponsoren ook gaan crowdfunden. Het is voor het eerst dat het grote publiek bij de financiering wordt betrokken.

 

Via de crowdfundactie kan een bedrag vanaf tien euro worden overgemaakt naar de organisatie. In ruil voor de bijdrage krijgen mensen bijvoorbeeld hun naamsvermelding op de site van de RaboRonde, een Boels Bidon of de koerstrui van de winnaar.

Het extra geld wordt gebruikt om bekende wielrenners aan de RaboRonde te laten starten. Het startbedrag van deze renners ligt hoger en dus is er meer geld nodig. De Nederlandse profronde is een van de grootste wielerrondes van Nederland. Jaarlijks bezoeken tussen de 40.000 en 50.000 mensen het evenement.

Verdere informatie is te vinden op de site van de RaboRonde

 

Programma
15.00 uur  Rabo WielerPlaza geopend
                 Kids Clinic (Go Cycling/Go for Gold Kids)
18.00 uur  Reclamekaravaan
18.30  uur  Start Dameskoers (25 ronden = 40 km)
19.30 uur   Finish en huldiging dames
                  Reclamekaravaan
20.00 uur   RaboRonde Heerlen (50 ronden= 80 km)
22.00 uur   Finish en huldigingen

                   Start festiviteiten op horecapleinen

 

 

Lees ook