De PreuvenePreview

Een prikkelend vooruitzicht op ’t Preuvenemint 2015

Dinsdag 7 juli 2015


In het laatste weekend van augustus vindt het 34ste Preuvenemint plaats. Dat betekent vier dagen genieten van culinaire hoogstandjes, live muziek en drank. Tijdens de PreuvenePreview werd een vooruitblik gegeven op wat men dit jaar kan verwachten bij  dit culinaire event op ‘t Vrijthof.

 

De PreuvenePreview werd afgetrapt met de traditionele lappenwedstrijd. Studenten van ‘Maastricht Academy of Media Design and Technology’ hebben aan de hand van het thema van 't Preuvenemint 2015 "Preuf de lokale smaak" ontwerpen gemaakt voor de verschillende PreuveneLappen.

Tijdens het thema “preuf  de lokale smaak” krijgen streekproducten extra aandacht.  Het thema werd toegelicht door Peter Klosse, lector Gastronomie aan de Hotel Management School Maastricht en oprichter van de Academie voor Gastronomie.

Ook werd het nieuwe concept van de PreuveneRoute toegelicht. Vanaf dit jaar heeft het Struyskommitee ervoor gekozen om de vaste culinaire en bijzondere activiteiten die gedurende het jaar, in aanloop naar en na afloop van ’t Preuvenemint, te bundelen tot vier aantrekkelijke evenementen. De PreuveneAward, PreuvenePreview, PreuveneDonatie. ’t Preuvenemint en het hieraan voorafgaande netwerkevent PreuveneMeet.

Dit jaar heeft het Preuvenemint nieuwe deelnemers waaronder Le Bon Vivant, Burgerlijk en WML.

Het gehele programma staat op: www.preuvenemint.nl/programma

Lees ook