Walborg Saga komt tot leven

The Heart and the Crown

Woensdag 10 juni 2015

Harmonie St. Caecilia uit Ohé en Laak voert de wereldpremière ‘The Heart and the Crown’ uit. Dit stuk is geïnspireerd op de romantische sage van kasteel Walborg. Het gloednieuwe muziekstuk is speciaal voor de inwoners van Ohé en Laak door de bekende Oostenrijkse componist Otto M. Schwarz geschreven. De feestelijke avond vindt plaats op zaterdag 20 juni in het gotisch kasteel Hasselholt, ook wel bekend als “het geutje”. De componist Schwarz zal hierbij aanwezig zijn. Naast deze uitvoering wordt op 21 juni een lunch georganiseerd voor de gasten en componist. Met als afsluiting een matinee voorstelling.

‘The Walborg Saga’ vertaalt het onstuimige liefdesverhaal van gravin Josina van Walburgis (1615-1683), naar wie het kasteel is vernoemd. 

 

Foto: http://www.walborgsaga.nl/

Lees ook