Het weekend volgens Chapeau

Eyck-tentoonstelling & SUPERNOVA

Vrijdag 26 juni 2015

Elke vrijdag presenteert Chapeau de highlights van het weekend. Dit keer een weekend van kunst en cultuur met de Dubbele Eyck-tentoonstelling & SUPERNOVA.

Geniet van theater en beeldende kunst bij SUPERNOVA

Van 27 juni t/m 6 september is in SCHUNCK* een bizarre verzameling van rare gebeurtenissen te zien in de theatrale tentoonstelling ‘SUPERNOVA’. De opening vindt plaats op vrijdag 26 juni om 17.00 uur in het Glaspaleis. Iedereen is uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

 ‘SUPERNOVA’ laat memorabele momenten zien rond het 25-jarig bestaan van straattheater festival ‘Cultura Nova’. Het geheel wordt geplaatst in een breder perspectief van internationale ontwikkelingen in theater en beeldende kunst in de publieke ruimte.

Kunst in Wittem; Eyck-tentoonstelling

Zondag 28 juni wordt in Kloosterbibliotheek Wittem om 13.00 uur een bijzondere Eyck-tentoonstelling geopend. De expositie wordt geopend door Sjef Visschedijk, Eyck-kenner en een van de organisatoren. De expositie is tijdens de zomermaanden te bezichtigen tot en met 30 augustus. Er is een combiticket verkrijgbaar à € 7,50. 

Ook vinden er rondleidingen plaats door deskundige gidsen en er worden enkele dagcursussen georganiseerd rond Charles Eyck door kunsthistoricus Ton Laeven. Dat de schilderijen in Wittem bijeen zijn gebracht, maakt deze expositie uniek en historisch. 

Lees ook

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen