Centrumplan Kerkrade kan van start

Akkoord VolkerWessels,Wyckerveste en Wonen Limburg

Donderdag 25 juni 2015

Gister zijn de overeenkomsten voor centrumplan Kerkrade ondertekend. Met deze handeling draagt burgemeester Som van gemeente Kerkrade de grond en opstallen voor het centrumplan over aan bouwconcern VolkerWessels en Wyckerveste. Zij gaan samen met Wonen Limburg het Centrumplan Kerkrade realiseren.  Vanaf 20 juli gaat de bouw officieel van start, Kerkrade krijgt er daarmee een nieuw cultuurcluster, woningen en winkel ruimtes bij. Het cultuurcluster omvat de vernieuwing van het theater en de bouw van een nieuwe bibliotheek. De bibliotheek wordt tegen het bestaande theater aangebouwd.  In de zomer van 2017 is het gehele bouwplan klaar, het cultuurcluster opent eerder haar deuren. 

Lees ook