99e verjaardag Openluchttheater Valkenburg

Een theater om verliefd (op) te worden

Maandag 8 juni 2015


Opera Zuid, Toneelgroep Maastricht en Philharmonie Zuidnederland verzorgden afgelopen vrijdag voor genodigden een voorstelling als cadeau ter gelegenheid van de 99e verjaardag van het Openluchttheater Valkenburg.  

 

Het Openluchttheater Valkenburg is het oudste en mooiste openluchttheater van Nederland en eigendom van de Gemeente Valkenburg aan de Geul. Het werd in 1916 gebouwd naar een ontwerp van de beroemde architect Pierre Cuypers. Jos Frusch is sinds november 2009 als directeur aan het theater verbonden, hij heeft ervoor gezorgd dat er een alliantie tussen de bovengenoemde gezelschappen en het theater is gesloten. Samen met het bestuur en tientallen vrijwilligers zorgt hij voor de exploitatie.

 

Jaarlijks worden ongeveer 30 voorstellingen georganiseerd in de maanden juni, juli en augustus. De Stichting Openluchttheater Valkenburg realiseert dit met de recettes, een financiële bijdrage van de gemeente, sponsorgelden en bijdragen van de Vrienden van het Openluchttheater.

Neem ook een kijkje op de site > klik hier

 

Foto's: Nira Kakerissa