Het weekend volgens Chapeau

Heerlijk duurt het langst & Sophie Karthäuser (sopraan)

Vrijdag 1 mei 2015

Iedere vrijdag zet Chapeau voor u klaar welke evenementen en voorstellingen aankomend weekend niet mag missen. Deze keer: Heerlijk duurt het langst & Sophie Karthäuser (sopraan) en Eugene Asti (piano).

 

Heerlijk duurt het langst

Humor, nostalgie en prachtige liedjes zijn de ingrediënten voor dit ‘heerlijke’ muzikale verhaal over de dagelijkse beslommeringen van het echtpaar Marian en Ido en hun dochter Pinkie.

Ido gaat vreemd met zijn secretaresse. Marian zet hem daarom het huis uit en zoekt haar heil bij buurman Ton totdat Pinkie thuiskomt met Ali en haar ouders vertelt dat ze met hem naar Turkije zal emigreren. Het levende echtpaar doet verwoede pogingen dochterlief in Nederland te houden.

Het verhaal speelt zich af in de jaren zestig, één van de meest opmerkelijke decennia uit de afgelopen eeuw.

  • De voorstelling is te zien in Theater aan het Vrijthof op vrijdag 1 mei om 20.00 uur. Kijk voor meer informatie en tickets op de website.

Sophie Karthäuser & Eugene Asti

De stem van de Belgische sopraan Sophie Karthäuser wordt beschouwd als een van de fijnste op dit moment. Zij is Mozartvertolkster bij uitstek en ontpopte zich de afgelopen jaren tot een vaste waarde op de grote operapodia van Europa. 

Sophie werd geboren in Malmédy (1974). Haar muzikale carrière begon op vijfjarige leeftijd. Als sopraan stond zij al in de grootste operahuizen ter wereld in onder andere Parijs en Salzburg en was zij vooral te zien in de vertolking van werken van Mozart. 

  • Zaterdag 2 mei staat Sophie in Theater aan het Vrijthof om 20.30 uur. Voor meer informatie en kaarten kunt u kijken op de website

Lees ook