Het weekend volgens Chapeau

Huub Stapel, Heilige huisjes van zwart en goud & Edith Hermans

Vrijdag 22 mei 2015

Elke vrijdag laat Chapeau door middel van deze rubriek weten welke evenementen of voorstellingen u niet mag missen. Aankomend weekend zijn dat Huub StapelHeilige huisjes van zwart en goud & Edith Hermans.

 

Huub Stapel

Hij is terug met meer en nieuwe relatie en liefdestips. Over de liefde valt immers oneindig veel te zeggen. Huub ondervond het overal: de reacties op straat, zijn mailbox die na meer dan 360 speelbeurten nog steeds bleef overlopen, de Volkskrant die voorspelde dat hij met zijn succesformule nog jaren vooruit kon - de mensen wilden méér. M/V deel 2 dus. Met méér verhalen, méér melancholische liedjes en méér mooie poëzie. Ook dit keer houdt Huub zijn eigen ervaringen tegen het licht. Het leidt tot verfrissende en verrassende nieuwe inzichten in de liefde. Ook dit keer tekent Peter de Baan voor de regie. Klik hier voor tickets. 

  • Vrijdag 22 mei om 20.00 uur: Theater aan het Vrijthof, Maastricht.

 

Heilige huisjes van zwart en goud

Deze verhalentocht begint waar de deuren van de mijnen voor altijd gesloten werden. Hoe is het de bewoners uit de voormalige mijnwerkerskoloniën Sanderbout en Lindenheuvel vergaan?

In Heilige huisjes van zwart goud trekken een journalist en een verhalenverteller met het publiek de wijk in. Via een koptelefoon hoor je passievolle zorgzame bewoners. Er klinkt melancholische accordeonmuziek en een romantisch betoog voor scheve schuurtjes. Je stapt in een kleine wereld van een groot gezin. Je ziet straatjongens van toen en nu. Je ademt de sfeer van een jubilerende feestzaal. Het publiek wandelt door de volkswijk waar nu een aantal mijnwerkershuisjes plaats maken voor nieuwe woningen.

  • Vanaf 22 mei: Sanderbout in gemeente Sittard-Geleen (adres startpunt volgt na reservering).

 

Edith Hermans

Edith Hermans (Mystical Vibes) is te horen bij Club Vibes. Edith's werk omschrijft zich het best als eigentijds klassiek. Mede door haar fascinatie voor filmmuziek krijgen haar composities een persoonlijk karakter, een verhaal vol mystiek, passie, drama en romantiek. Haar bewogen pianospel, ondersteund door vier prachtige strijkers geven melancholische klanken en zijn een streling voor het oor!

De entree bedraagt bij de ingang 12,50 euro en in de voorverkoop 10 euro. 

  • Zondag 24 mei om 15.00 uur: Club Vibes, Maastricht.

Lees ook