Het weekend volgens Chapeau

Designday & Back to Bach

Vrijdag 15 mei 2015

Elke vrijdag zet Chapeau voor u klaar welke evenementen en voorstellingen aankomend weekend zullen plaatsvinden in Limburg. Dit weekend mag u zeker niet missen: Designday en Back to Bach. 

 

Designday 

Designday is een verrassend en eigenzinnig podium voor designers die hun eigen ontwerpen maken. Hun concepten zijn uniek en in kleine oplage geproduceerd, met duurzaamheid als een sympathieke rode draad. Het evenement vindt plaats in de historische, industriële Decorfabriek in Maastricht.

Designday beleeft in mei 2015 alweer haar tiende editie. Voor deze jubileumeditie brengen zij de beste, meest eigenzinnige en oorspronkelijke designers uit binnen- en buitenland bij elkaar op een bijzondere plek, met voor iedereen, deelnemers en bezoekers, een uitdagend programma.

  • Vrijdag 15 mei tot en met zondag 17 mei in de Decorfabriek, Maastricht

 

Back to Bach 

Het repertoire van Johann Sebastian Bach, een van de grootste componisten aller tijden, is een onuitputtelijke inspiratiebron voor choreografen. Het Nationale Ballet brengt een eerbetoon aan deze klassieke meester met twee wereldpremières en twee bijzondere reprises.

Johann Sebastian Bach heeft nooit specifiek muziek voor dans geschreven, maar in zijn suites heeft hij wel veel dansvormen verwerkt, zoals sarabandes, allemandes, gavottes, menuetten en zelfs polonaises. Niet alleen deze, ook veel van zijn andere composities zijn uitermate ‘dansant’ vanwege het heldere ritme, de muzikale rijkdom, emotionele gelaagdheid én de tijdloze vitaliteit. ‘Bach swingt’ weten veel choreografen. Vaste gastchoreografen Hans van Manen, Krzysztof Pastor, David Dawson en Ernst Meisner laten in Back to Bach zien hoe dat in zijn werk gaat. 

  • Zaterdag 16 mei om 20.00 uur in Theater aan het Vrijthof, Maastricht

Lees ook