Chapeau Business 28-05

Heuschen & Schrouff

Donderdag 28 mei 2015

Connect Limburg lanceerde onlangs hun nieuwe platform www.limburgcrossborders.com/nl

Op dit platform stellen ze o.a. al hun unique crossborder partners in Limburg voor. In samenwerking met Connect Limburg en Aviso Communications produceerde Chapeau al de video’s waarin deze partners zich voorstellen.

De komende weken zullen we in onze rubriek Chapeau Business telkens een partner voorstellen, deze week is dat: Heuschen & Schrouff.

Heuschen & Schrouff Oriental Foods Trading BV is de marktleidende importeur en distributeur van authentieke Aziatische food en non-food producten. Het bedrijf importeert ruim 3500 authentieke Aziatische levensmiddelen en bedient, vanuit distributiecentra in Landgraaf en Berlijn, klanten in 39 Europese landen. “Door onze ligging aan de grens in Landgraaf konden we eenvoudig de Duitse markt betreden.”

 

Hoe het begon

In 1963 startte de toen nog jonge Frits Schrouff het bedrijf Heuschen & Schrouff. Frits' schoonouders hadden een opvangcentrum voor Indonesiërs, die vanzelfsprekend de voorkeur gaven aan traditioneel Indonesisch eten in plaats van spruiten, bloemkool en aardappelen. Frits zag kansen voor een bedrijf, kocht een oud Volkswagenbusje, reed naar de Rotterdamse haven en kocht daar de eerste rijst en authentieke specerijen. Niet veel later nam Frits Schrouff het vliegtuig naar Azië en startte met de import van authentieke Aziatische voedingsmiddelen die hij leverde aan voornamelijk toko's.

Van Landgraaf naar Duitsland, een kleine stap

Volgens Marc Boits, Commercieel Directeur, was het met name de ligging in Landgraaf, aan de Duitse grens,  die ervoor gezorgd heeft dat Heuschen & Schrouff kon groeien. “In de jaren zeventig vonden in Duitsland achtereenvolgens de Olympische spelen en het WK Voetbal plaats. In die tijd kwamen enorm veel Aziaten naar Duitsland om stadions en andere accommodaties te bouwen. Frits Schrouff realiseerde zich dat ook deze mensen waarschijnlijk behoefte hadden aan authentiek eten. Vanuit Landgraaf was de stap om de Duitse markt te betreden klein. Toen we eenmaal onze klanten in Duitsland hadden, konden we ook verder uitbreiden naar andere landen. Inmiddels zijn onze producten verkrijgbaar in 39 Europese landen. En we groeien nog steeds.”  

Importeur van de échte Aziatische smaak

Anno 2014 bedient Heusschen & Schrouff drie belangrijke marktsegmenten: toko's, supermarkten en horeca. Daarnaast is Heuschen & Schrouff de grootste producent van Taugé in Europa. “We importeren de échte smaak van Azië aanwezig in de typische levensmiddelen die daar verkrijgbaar zijn”, vertelt Marc Boits. “De nadruk ligt op het importeren van A-merken die groot zijn in het land van herkomst.”

Talen spreken

Het team van Heuschen & Schrouff - 200 man sterk - mag met recht multicultureel genoemd worden. “Onze klanten zijn veelal Aziaten”, vertelt Marc Boits. “We vinden het belangrijk dat zij zaken kunnen doen in hun eigen taal. Ook daarvoor zitten we in Limburg goed. De regio is namelijk sterk in taalonderwijs. Onder andere via Zuyd Hogeschool vinden we goede nieuwe medewerkers die de taal van onze klanten spreken.”

 

 

Lees ook

 • Chapeau 3.0: Tesla & TomTom

  Chapeau 3.0: Tesla & TomTom

  Vrijdag 1 mei

  Nieuwe producten: Tesla Powerwall, TomTom MyDrive en de TomTom Bandit.

 • Berlijn

  Berlijn

  Maandag 4 mei

  De nieuwe blog van Charlotte-Sophie Heitinga-Zenden

 • Atelier Pauline

  Atelier Pauline

  Donderdag 7 mei

  Sfeerverslag over haar eerste hoedenshow