Chapeau Business 07-05

Berner Produkten

Donderdag 7 mei 2015

Connect Limburg lanceerde onlangs hun nieuwe platform www.limburgcrossborders.com/nl

Op dit platform stellen ze o.a. al hun unique crossborder partners in Limburg voor. In samenwerking met Connect Limburg en Aviso Communications produceerde Chapeau al de video’s waarin deze partners zich voorstellen.

De komende weken zullen we in onze rubriek Chapeau Business telkens een partner voorstellen, deze week is dat: Berner Produkten

Berner Produkten in Landgraaf is de Nederlandse vestiging van de Europese multinational Berner en als regioleider verantwoordelijk voor de Regio West. Vanuit Landgraaf worden de 3 andere vestigingen in de regio aangestuurd: België, Luxemburg en de UK.

Het bedrijf levert producten aan professionele eindgebruikers in de sectoren Automotive en Bouw. “Ons assortiment bestaat uit circa 75.000 producten,” vertelt Wout van Stokrom, Vice President Regio West. “We leveren onder meer bevestigingsmaterialen, (hand)gereedschappen, machines, verbruiksartikelen, chemische producten, boren, zaagbladen en opbergsystemen.”

Albert Berner opende in 1957 op 21-jarige leeftijd een schroevenhandel in Duitsland. Eind jaren ’60 begint hij zijn bedrijf uit te breiden buiten Duitsland. Na vestigingen in België, Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland werd het tijd om voet op Nederlandse bodem te zetten. Hij koos het Zuid-Limburgse Heerlen als vestigingsplek: dicht bij de Duitse grens én een regio waar men de Duitse taal verstond en sprak. In de loop der jaren worden zowel dit gebouw op ‘De Kissel’ als het nieuwe pand aan de Tunnelweg in Kerkrade te klein en verhuist het bedrijf in 1993 naar Industrieterrein Abdissenbosch in Landgraaf. 

Midden in de regio

Inmiddels zijn er alleen al in de Benelux en de UK dagelijks circa 200 vertegenwoordigers onderweg om de ruim 25.000 klanten van Berner in deze regio te adviseren. Het hoofdkantoor van de Regio West in Landgraaf is nog steeds het hart van de onderneming. “Eerlijk gezegd denken we niet meer in grenzen,” vervolgt Wout van Stokrom. “We zitten hier in Limburg midden in de regio die we bedienen. Onze vestigingen en klanten zijn altijd dichtbij. En wat  voor ons erg belangrijk is: we zitten in de buurt van de distributiecentra van grote vervoerders.” 

Grensoverschrijdend DNA 

Omdat de klanten van Berner in de Regio West diverse talen spreken, is het  uitermate belangrijk dat de medewerkers deze talen ook beheersen. Wout van Stokrom: “Hier in de grensregio kunnen we beschikken over mensen die Frans, Engels, Duits en Nederlands spreken. Dat is het grote voordeel van een grensregio.” 

Wout van Stokrom werkt daarnaast graag met studenten. “We zijn de samenwerking met Zuyd Hogeschool aangegaan omdat hier studenten worden opgeleid in een internationale setting. Studenten leren niet alleen de talen en doen ervaring op bij internationale organisaties, ze pikken ook een beetje van het grensoverschrijdende DNA van de regio op. En dat maakt dat ze voor ons hele interessante potentiële medewerkers zijn.”

Bezoek de website van Berner Produkten voor meer informatie.

Lees ook