André Rieu ‘vereeuwigd’

Twee keer gehuldigd op één dag

Woensdag 27 mei 2015


Twee keer gehuldigd op één dag, het kon voor André Rieu niet op. Eerst de overhandiging van het eerste wetenschappelijke boek over zijn succes in het Museum aan het Vrijthof en daarna de onthulling van het plaquette aan het huis waar hij zijn jeugd doorbracht in het stadspark in Maastricht.

Kunstenares Désiree Tonnaer maakte een stadsplattegrond uit natuursteen, en daarop een bronzen ‘stempel’ met de handtekening van Rieu. „Ja, want hij heeft een duidelijke stempel op de stad gedrukt”, zei de kunstenares.  Burgemeester Onno Hoes was blij om deze plaquette, bedacht voor de 65e verjaardag van de musicus, te mogen aanbieden. Ook de oud-burgemeesters Philip Houben en Gerd Leers waren uitgenodigd. „Binnenkort sta ik bij hen”,  grapte Hoes, doelend op zijn naderend afscheid als burgemeester.

De onthulling van de plaquette werd luister bij gezet door het trommel- en klaroenkorps van harmonie Sainte Cécile uit Eijsden. Rieu is ere-bestuurslid van de winnaar van het WMC en betrekt deze harmonie bij veel van zijn activiteiten in en rond Maastricht.

Foto’s: Luc Hommes 

Lees ook