Sneak Peek 07-04

Landschappen en kunst versterken elkaar in Limburg

Dinsdag 7 april 2015

'In Limburg zetten we sterk in op beleving', aldus Igor Philtjens.

 

Belgisch-Limburg staat bekend voor zijn gevarieerde landschappen, fruit, cultuursteden en fietsroutenetwerk – het knooppuntfietsen werd hier 20 jaar geleden uitgevonden. Maar de jongste jaren zitten ook kunst en cultuur verweven in de Limburgse landschappen. “Kunst en cultuur in de open ruimte doen mensen letterlijk stilstaan bij onze mooie omgeving. Zodat ze de mooie decors weer in zich opnemen. En er met andere ogen naar kijken.” Igor Philtjens, gedeputeerde van Toerisme, Cultuur en Erfgoed van Belgisch-Limburg, spreekt over de ambities om deze sector door te laten groeien.

 Gijsvanvaerenberg Readingbetweentheline 19

 

Lees meer over dit artikel in editie 2 van Chapeau!

Wilt u Chapeau Magazine iedere twee maanden ontvangen om meer reportages te zien,  word abonnee!

De losse Verkooppunten vindt u  hier.

U Kunt Chapeau Magazine also lezen op de Ipad.

Lees ook