Het sterrenrestaurant One in Roermond

Een eigen moestuin

Dinsdag 14 april 2015

Restaurant One krijgt moestuin

Het sterrenrestaurant One in Roermond krijgt een eigen moestuin van maar liefst duizend vierkante meter. De grond wordt gehuurd na tussenkomst van de Gemeente Roermond.

 

Uit de tuin, op het bord. Verser kan het niet! De ervaring die de chefs van restaurant One opdeden toen ze vorige zomer experimenteerden met een bescheiden kruiden- en bloementuin voor het restaurant, smaakte naar meer. Eigenaar en chef-kok Edwin Soumang is dan ook blij dat hij een aan het restaurant grenzende 1000m2 grote groenstrook mag gaan inrichten als moestuin. Edwin: ‘We hebben ervaren dat de producten die we zelf kweken echt beter smaken. Bovendien kun je ze nergens verser krijgen dan uit eigen tuin. We liepen al langer rond met dit idee  voor een grotere moestuin. Mede door bemiddeling van de wethouder Raja Fick-Moussaoui wordt het nu dan eindelijk waarheid!’ Edwin Soumang: ‘Volgens Jac Nijskens van de Historische Groentehof in Beesel is de grond uitstekend. Jac gaat onze moestuin aanleggen. Hij houdt daarbij rekening met wat bij onze keuken past. Er komt een groente- en kruidentuin, we zaaien eetbare bloemen en er komen fruitbomen en –struiken. Eind mei – begin juni, als er wat meer te zien is in de tuin, gaan we hem officieel openen.’

 

3531D8a1 E7d0 4Bc0 81A9 22Fe03000eec Restaurantone 785X190

Lees ook