Jekerklassiek in Maastricht

Ondernemers in het Jekerkwartier en philharmonie zuidnederland slaan de handen ineen.

Woensdag 29 april 2015

Zondag 14 juni 2015 presenteert philharmonie zuidnederland op uitnodiging van ondernemers in het Jekerkwartier in Maastricht het festival Jekerklassiek. Op verrassende locaties wordt dit laagdrempelige festival voor klassieke muziek gehouden. Jekerklassiek is een initiatief van Café Sjiek, Le Marais Deux, Galerie DIS, Café Forum, Vioolbouwer Rijsemus en philharmonie zuidnederland.

Ensembles van de philharmonie zuidnederland spelen muziek op diverse plaatsen, waarbij het Jekerkwartier op unieke wijze gepresenteerd wordt aan het publiek. Van een intiem concert met viool en piano, tot een blazerskwintet in de openlucht of Franse chansons in een etalage. Met Jekerklassiek laten zowel de philharmonie zuidnederland als het Jekerkwartier hun diversiteit en verankering in de stad Maastricht zien.

Jekerklassiek begint om 12.00 uur en gratis toegankelijk. Het definitieve programma wordt in mei bekend gemaakt.

Lees ook