Chapeau Business 30-04

Scelta Mushrooms

Donderdag 30 april 2015

Connect Limburg lanceerde onlangs hun nieuwe platform www.limburgcrossborders.com/nl

Op dit platform stellen ze o.a. al hun unique crossborder partners in Limburg voor. In samenwerking met Connect Limburg en Aviso Communications produceerde Chapeau al de video’s waarin deze partners zich voorstellen.

De komende weken zullen we in onze rubriek Chapeau Business telkens een partner voorstellen, deze week is dat: Scelta Mushrooms

Scelta Mushrooms ontwikkelt, produceert en vermarkt innovatieve champignonproducten zoals champignonsnacks, diepgevroren champignons, conserven, smaakstoffen en gezondheidsproducten uit champignons. ‟We exporteren onze producten naar meer dan 80 landen wereldwijd”, vertelt directeur Jan Klerken. En dat is nog maar het begin.
 

Directeur Jan Klerken is opgegroeid in een echte champignonfamilie. Zijn vader startte in de jaren ’60 van de vorige eeuw met het kweken en verkopen van champignons. Met Jan Klerken aan het roer, ontwikkelde Scelta zich tot een innovatief, wereldwijd opererend bedrijf en marktleider in het ontwikkelen van champignonproducten. Vanuit het hoofdkwartier van Scelta Mushrooms, The Scelta Institute in Venlo, vindt de internationale sales plaats, evenals de marketing en gastronomische productinnovatie. 

Logistieke hotspot

De ligging van Scelta Musrooms in Limburg is niet toevallig. Limburg en regio Venlo in het bijzonder is namelijk het hart van de Nederlandse champignonteelt. ‟Venlo is echter niet alleen een hotspot voor champignons”, vertelt Jan Klerken, ‟maar vooral ook een logistieke hotspot. Via de weg, over het water of het spoor… door de uitstekende logistieke voorzieningen is Europa – met Duitsland als onze belangrijkste markt – heel makkelijk bereikbaar.”

Jan Klerken benadrukt dat het voor een internationaal georiënteerde organisatie als Scelta Mushrooms prettig is, als je een zevental internationale vlieghavens in de buurt hebt. ‟Vanuit Düsseldorf, Keulen, Maastricht, Antwerpen of Luik vliegen onze medewerkers gemakkelijk de hele wereld over. Anderzijds biedt dit ons ook de mogelijkheid om potentiële klanten, maar ook gezondheidsexperts en wetenschappers naar ons toe te halen en hen onder te dompelen in onze ‘world of mushrooms’.” 

Gastronomische culturen uit grensstreek als inspiratiebron

Toch zijn het niet alleen de logistieke voorzieningen die de regio voor Scelta Musrooms zo aantrekkelijk maken. ‟Hier in Limburg worden we sterk beïnvloed door de gastronomische culturen van onze buurlanden”, vervolgt Jan Klerken. ‟Enerzijds de Duitse ‘gutbürgerliche Küche’ en anderzijds de meer verfijnde Belgische keuken, die weer sterk is gevormd door de Franse keuken. Door deze twee culturen laten we ons graag inspireren bij de ontwikkeling van nieuwe producten.”

Bezoek de website van Scelta Mushrooms voor meer informatie: www.sceltamushrooms.com

 

Lees ook