Chapeau business 02-04

MiniTree

Donderdag 2 april 2015

Connect Limburg lanceerde onlangs hun nieuwe platform www.limburgcrossborders.com/nl

 

Op dit platform stellen ze o.a. al hun unique crossborder partners in Limburg voor. In samenwerking met Connect Limburg en Aviso Communications produceerde Chapeau al de video’s waarin deze partners zich voorstellen.

De komende weken zullen we in onze rubriek Chapeau Business telkens een partner voorstellen, deze week is dat: MiniTree.

 

MiniTree verkoopt via een webshop kleine fruitbomen voor in particuliere tuinen. Wat de fruitbomen van MiniTree uniek maakt, is dat ze niet meer gesnoeid hoeven te worden. De boom blijft compact, waardoor deze ook prima gedijt in een kleine tuin of zelfs in een pot op een balkon. Via de webshop www.minitree.nl bestel je eenvoudig een kleine appelboom, perenboom, kersenboom of zelfs een complete fruithaag.

 

 

 

MiniTree is een dochterbedrijf van Boomkwekerij Fleuren. Fleuren staat in de top drie van boomkwekerijen in Nederland. Het bedrijf levert 1 miljoen fruitbomen per jaar aan professionele telers. “Toch kwamen er vaak particulieren bij ons, die een of twee fruitbomen wilde”, vertelt eigenaresse Corine Fleuren. “Los van het feit dat particuliere verkoop zakelijk niet interessant was, is het voor particulieren ook nog eens erg moeilijk een fruitboom goed te verzorgen. Fruit telen is namelijk echt een vak apart. Al brainstormend ontstond het idee om een kleine boom te ontwikkelen, speciaal voor de particuliere markt: compact en niet moeilijk te verzorgen. Dat is MiniTree geworden.”

 

Duitse markt veroveren

Wat begon als een ‘hobby’, groeide uit tot een internationaal succes, mede dankzij de Floriade die in 2012 in Venlo plaatsvond. De tuinbouwbeurs trok – mede door de grensligging - ontzettend veel Duitse bezoekers, die de MiniTrees daar zagen en geïnteresseerd raakten. ‟Vanuit Baarlo – aan de Duitse grens – kunnen we natuurlijk redelijk eenvoudig de Duitse markt voorzien van bomen”, vervolgt Corine. ‟We hoeven maar even de grens over te rijden en leren de gebruiken van de Duitsers. Maar het écht vermarkten van een product in het buitenland, is een vak apart. Daarom werken we intensief samen met Fontys International Campus Venlo. Duitse studenten die bij Fontys de opleiding International Fresh Business Management volgen, helpen ons bij het opstellen van marketingplannen en staan voor ons op grote Duitse beurzen.”

 

De internationale ambities van MiniTree reiken verder dan Duitsland. “Sinds kort hebben we ook een Belgische webshop en in de nabije toekomst hopen we ook de Engelse markt te kunnen veroveren. Dat is namelijk echt een tuinland. Aan onze ligging hier in Limburg zal het niet liggen.”

Lees ook