Valkenburg vestingstad feestelijk geopend

Feestelijke opening van de Geulpoort, de Grendelpoort en het Halderpark

Maandag 9 maart 2015


Het heeft jaren aan politieke discussie geduurd, maar nu eenmaal de resultaten zichtbaar worden, blijkt nagenoeg iedereen er positief over te zijn, dat Valkenburg weer terug een vestingstad is geworden. Het volhouden van burgemeester Martin Eurlings heeft geloond, want met de feestelijke opening van de Geulpoort, de Grendelpoort en het Halderpark heeft Valkenburg terug de allure gekregen waar het zo lang heeft op gewacht.

Ook gedeputeerde Ger Koopmans was zichtbaar opgetogen en liet doorschemeren dat als Valkenburg nog meer ambities heeft, dat de Provincie daar in wil meedenken. En die ambities zijn er, zoals het opknappen van de ruïne, die hoog boven het Geulstadje uittorent.

Dus nog werk genoeg aan de winkel. 

Bekijk het fotoverslag van Frits Widdershoven!