Nieuw distributiecentrum Venlo zorgt voor banen

Woensdag 4 maart 2015

Een nieuw, groot distributiecentrum in Venlo gaat voor honderden banen zorgen. Volgens Twan Beurskens gaat het om het grootste van Nederland.

De Belgische investeringsmaatschappij Groep Heylen bouwt in Venlo een gigantisch distributiecentrum van 140.000 vierkante meter op een terrein van 21,5 hectare. Er worden - in fases - 1000 tot 1200 banen gecreëerd.

Bovendien wordt binnen enkele maanden de komst van nog een groot buitenlands bedrijf bekendgemaakt, dat vijftien hectare koopt en goed is voor 500 tot 600 banen. Een naam wil wethouder Stephan Satijn van Economische Zaken niet noemen.

Internetwinkels
Groep Heylen realiseert op industrieterrein Trade Port Noord een magazijn voor meerdere grote huurders. Het gaat om internetbedrijven, maar ook om winkelformules. De eerste fase, bestemd voor één klant, beslaat zes hectare. Het gebouw wordt eind dit jaar opgeleverd.

Afstand
Een kwart van de werknemers die bij het distributiecentrum van Groep Heylen aan de slag gaat, heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. Het gaat om mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking en mensen die al langer werkloos zijn.