Contractverlenging TEFAF geen verrassing

TEFAF tot 2020 in Maastricht

Woensdag 11 maart 2015

MECC Maastricht heeft de contractverlenging voor 5 jaar met de kunstbeurs TEFAF vlak voor aanvang van de beurs bekendgemaakt. Het nieuwe contract is geen verrassing, Bestuur en directie van ’s werelds belangrijkste kunstbeurs hadden de laatste jaren al duidelijk gemaakt dat zij in Maastricht willen blijven.

Een discussie over een mogelijk vertrek was er alleen enkele jaren geleden, toen Nederland nieuwe BTW-maatregelen doorvoerde voor kunstverkoop. Sommige handelaren onder wie Otto Naumann uit New York pleitten er toen voor om naar Brussel te verhuizen.

Die BTW-regels bleken in de praktijk niet een probleem te vormen voor de beurs TEFAF, onder meer omdat de meest verkopen pas na de beurs worden afgehandeld door de handelaren die veelal uit het buitenland komen.

De contractverlenging voor vijf jaar is al enkele weken geleden ondertekend tijdens een jaarlijks diner waarbij onder meer directeur Paul Hustinx van TEFAF, Burgemeester Onno Hoes, Gouverneur Theo Bovens en MECC-directeur Rob van de Wiel aanwezig waren.

TEFAF houdt in de periode voor contractverlenging altijd wat druk op de ketel, om zodoende optimale voorwaarden te krijgen.

Zo heeft MECC nu toegezegd dat voor aanvang van TEFAF 2016 het terrein voor de entree zal worden heringericht en ook zal de Expo Foyer waar TEFAF Paper is ondergebracht, door een verbouwing toegankelijker worden.

Lees ook