Chapeau Business 26-03

VVV Zuid-Limburg

Donderdag 26 maart 2015

Connect Limburg lanceerde onlangs hun nieuwe platform www.limburgcrossborders.com/nl

Op dit platform stellen ze o.a. al hun unique crossborder partners in Limburg voor. In samenwerking met Connect Limburg en Aviso Communications produceerde Chapeau al de video’s waarin deze partners zich voorstellen.

De komende weken zullen we in onze rubriek Chapeau Business telkens een partner voorstellen, deze week is dat: VVV Zuid-Limburg

Het bevorderen van toerisme in en naar Zuid-Limburg, dat is in een notendop het doel van VVV Zuid-Limburg. En dat kan volgens directeur Anya Niewierra alleen, door ook over de grenzen van de provincie te kijken. 

"Als VVV Zuid-Limburg is het ons doel om Zuid-Limburg te vermarkten als aantrekkelijke regio om te recreëren", vertelt Anya Niewierra. "Dat doen we op tal van manieren. Ons takenpakket reikt van informatieverzameling en –verstrekking tot reservering en bemiddeling, van productontwikkeling tot marktbewerking en promotie, van het begeleiden van toeristisch/recreatieve projecten tot het (mede) organiseren en coördineren van evenementen."  

Grensligging als unique selling point

In de marketing en communicatie van VVV Zuid-Limburg staan vijf thema’s centraal: Liefde voor de Tong, Liefde voor Eigen Land, refererend aan het heuvelland, Liefde voor de Oorsprong als verwijzing naar de vele wellnessmogelijkheden in de regio, Liefde voor Kinderen en – last but not least – Liefde voor het Grenzeloze. "Binnen dit laatste thema benadrukken we de unieke ligging van Limburg, aan de grens met België en Duitsland en in het hart van Europa", vervolgt Anya Niewierra.

"De grensligging van Limburg – Zuid-Limburg in het bijzonder – is voor ons echt een heel belangrijk unique selling point, simpelweg omdat het onze regio ook écht uniek maakt. Het feit dat je vanuit Zuid-Limburg kunt winkelen in Aken, kunt survivallen in de Ardennen of het beroemde Gallo Romeins museum kunt bezoeken in Tongeren, dát kunnen andere regio’s niet kopiëren. Maar nog veel belangrijker, de vele mogelijkheden binnen de regio én over de grens, maken het extra interessant om een nachtje langer in de regio te verblijven óf om nog een keer terug te komen."

Juist om deze reden werkt VVV Zuid-Limburg al enkele jaren actief samen met partners over de grens. "We zetten projecten bewust neer in een internationale context. Denk aan initiatieven tussen Vaals en Aken, tussen Gulpen en de Voerstreek of een transnationale kerstmarkten campagne. Daarnaast organiseren we samen met partners in Zuid- en Oost-Europa marketingcampagnes, themagericht, om de bekendheid van Zuid-Limburg ook in het buitenland te vergroten."  

Ondernemers stimuleren

Anya ziet het als een taak van VVV Zuid-Limburg om ook ondernemers in de regio te blijven stimuleren om in te spelen op grensoverschrijdend toerisme. "Zo hebben wij kennisworkshops georganiseerd over transnationaal samenwerken. Ook hebben we een handboek ontwikkeld over hoe je als bedrijf omgaat met Duitse gasten."  

Trots

Anya benadrukt dat Limburgers best wat trotser mogen zijn op de eigen regio. "We zijn – ook vanuit internationaal perspectief – een aantrekkelijke regio. Wist je bijvoorbeeld dat Zuid-Limburg de énige regio in Nederland is, die onderdeel uitmaakt van NECSTouR, hét netwerk van grote Europese Regio’s. Daar staan we toch maar mooi tussen regio’s als Toscane in Italië, de Algarve in Portugal en de Provence-Cote d’Azur in Frankrijk. Kortom: niet zomaar de eerste de beste regio’s. We moeten ons er met z’n allen bewuster van worden dat we hier niet in een uithoek zitten, maar in het hart van Europa."

Meer weten over VVV Zuid-Limburg? www.vvvzuidlimburg.nl

 

Lees ook