Chapeau Business 05-03

Donderdag 5 maart 2015

Connect Limburg lanceerde onlangs hun nieuwe platform www.limburgcrossborders.com/nl

Op dit platform stellen ze o.a. al hun unique crossborder partners in Limburg voor. In samenwerking met Connect Limburg en Aviso Communications produceerde Chapeau al de video’s waarin deze partners zich voorstellen.

De komende weken zullen we in onze rubriek Chapeau Business telkens een partner voorstellen, deze week is dat: Guido's Orchestra.

Guido Dieteren is zoals hij zelf zegt een innovatieve muziekproducent. Met zijn orkest – Guido’s Orchestra – combineert hij klassieke muziek met hedendaagse pop. Guido's Orchestra boekte de afgelopen jaren grote successen, onder andere door samen te werken met topartiesten als Lionel Richie, Diana Ross en DJ Afrojack.

“De muziek die we maken, is voor alle leeftijden”, zegt producent, orkestleider en violist Guido Dieteren. “We maken klassieke muziek toegankelijk, maar weten ook echt hoe we een feestje moeten bouwen. Recent hebben we nog samengewerkt met DJ Afrojack.”  

Verschillende nationaliteiten

Guido Dieteren weet als geen ander hoe hij gebruik kan maken van de grensligging van Limburg. “Alleen ons orkest herbergt al tien verschillende nationaliteiten. Natuurlijk hebben we Nederlandse, Belgische en Duitse muzikanten, maar ook spelers uit andere landen. Hier in Limburg krijgen we auditanten vanuit conservatoria in Keulen, Antwerpen, Maastricht en Amsterdam. Dat geeft ons de mogelijkheid om alleen de beste muzikanten te selecteren.”  

Luxe

“Eigenlijk voelen we die grenzen helemaal niet”, vervolgt Guido Dieteren. “Ik ga heel makkelijk naar Aken naar de vioolbouwer, naar België voor TV optredens en ik repeteer hier in mijn studio in Landgraaf; allemaal op een paar vierkante kilometer. Over afstanden gesproken… voor mijn werk moet ik regelmatig naar München of Berlijn. Dan rij ik met de auto naar Keulen, pak daar het vliegtuig en een uur later sta ik in Berlijn. Ben ik weer terug, dan kan ik hier in alle rust werken, zonder veel afleiding van buitenaf. Wat een luxe!”  

Grenzeloze ambitie

Guido Dieteren heeft met zijn orkest al op heel veel plekken in de wereld mogen spelen. Van Houston en Toronto tot Shanghai… “Prachtig om te zien dat onze muziek ook daar aanslaat.” Ondanks deze successen heeft Guido nog steeds ambities. “Als orkest moet je blijven groeien. Mensen verwachten steeds meer van je. Mooiere shows, nog meer effecten…

Wil je als artiest groeien, dan is Nederland gewoon te klein. Ook dan zit je in Limburg goed, want van hieruit kun je heel eenvoudig de stap naar de Duitse en Belgische markt maken. Alleen al het feit dat we de taal spreken, dat maakt zakendoen over de grens zoveel makkelijker. En in landen als Duitsland is men simpelweg gewend om grotere shows neer te zetten, komen mensen vaker naar een concert of het theater en als je als artiest een platencontract in München kunt binnenslepen, dan zit je goed.”

Meer weten over Guido's Orchestrahttp://www.guidos.nl/

Lees ook