Caruzzo bekroond met Red Dot Award

De draaifauteuil kreeg de erkenning voor het unieke design

Dinsdag 31 maart 2015

Leolux Caruzzo Zijkant

De Leolux draai-/neigfauteuil Caruzzo is bekroond met de Red Dot Award voor productdesign. De Red Dot is wereldwijd een van de meest gerenommeerde designwedstrijden. De vakjury kent jaarlijks erkenningen toe aan producten met een uniek design. Leolux ontvangt deze Award voor de Caruzzo, een fauteuil die op perfecte wijze design, innovatie, comfort en vakmanschap combineert.

Leolux Caruzzo Rug Partisan

Caruzzo, ontworpen door Frans Schrofer, is gecreëerd met hulp van de nieuwste computertechnieken, met tegelijkertijd het klassieke Leolux vakmanschap. De hoge rug biedt naast comfort ook privacy om ultiem te kunnen relaxen. De draaifauteuil is uitgerust met een neigmechaniek dat u in elke positie kunt blokkeren voor een hoogstpersoonlijk comfort. De geregen siernaad “Artisan” aan de achterzijde wordt volledig handmatig door de stoffeerders aangebracht. Een fraai staaltje vakmanschap waarmee Caruzzo direct aandacht trekt.

In dit filmpje legt ontwerper Frans Schrofer het verhaal uit achter de Caruzzo. 

Lees ook