Het weekend volgens Chapeau

Carmen, Staatsopera van Tatarstan

Vrijdag 6 maart 2015

Chapeau geeft tips over evenementen in Limburg en Euregio. Dit weekend mag u Carmen, Staatsopera van Tatarstan zeker niet missen.

‘Carmen’ is zonder meer het bekendste werk van de Franse componist Georges Bizet (1838-1875). Bij de première in 1875 veroorzaakte het werk een enorme schok vanwege de ongekende passie van Carmen en de tragische afloop. De meeslepende muziek van Bizet versterkt de typisch Spaanse sfeer, waar tegen de achtergrond van een stierengevecht in Sevilla een gruwelijk crime passionel plaatsvindt, nadat de verleidelijke Carmen de vrijheid verkiest boven het toegeven aan de avances van Don José.

In TheaterHotel de Oranjerie in Roermond kunt u genieten van de Staatsopera, die in het Frans gezongen wordt met Nederlandse boventiteling.

Voorstelling:

  • Vrijdag 6 maart 2015, 20:00 uur tot 22:45 uur.

 Kijk hier voor meer informatie.