Mode-ontwerper Paul Smith in Hasselt

Jo Cortenraedt interviewt Paul Smith

Maandag 2 februari 2015

In het Modemuseum in Hasselt is tot 8 juni een bijzondere tentoonstelling te zien over de beroemde Engelse mode-ontwerper Paul Smith. Hij kwam zelf de expositie openen en gaf een persoonlijke rondleiding. De expositie werd vorig jaar voor het eerst gehouden in Londen. Op het Europese vasteland is Hasselt de enige stad waar ze te zien is. Daarna gaat de tentoonstelling door naar Tokyo.

Te zien zijn de eerste ontwerpen die hij maakte in zijn piepkleine boetiek waarmee hij begon in Nottingham. Maar ook zijn nieuwste collectie. En een inkijk in zijn atelier met vele soorten stof. Zijn eerste bureaukamer met een aftandse computer. En enkele racefietsen, want Paul Smith wilde eerst wielrenner worden tot dat zijn vrouw hem overhaalde om in de mode te gaan.

De vele artikelen en spullen worden aangevuld met projecties, audio- en videoclips van modeshows en een overzicht van de vele eigen winkels, die Paul Smith inmiddels wereldwijd heeft.

Jo Cortenraedt had een interview met Paul Smith en volgde ook zijn rondleiding over de expositie:The famous fashiondesigner Paul Smith was at the opening of his exhibition ‘Hello, my name is Paul Smith’ in the Fashionmuseum in the Belgian town Hasselt. Chapeau did an interview with Paul Smith and followed him as a tourguide. 

 

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen