Chapeau Business 26-02

RSM Wehrens Mennen De Vries

Donderdag 26 februari 2015

Connect Limburg lanceerde onlangs hun nieuwe platform www.limburgcrossborders.com/nl

Op dit platform stellen ze o.a. al hun unique crossborder partners in Limburg voor. In samenwerking met Connect Limburg en Aviso Communications produceerde Chapeau al de video’s waarin deze partners zich voorstellen.

De komende weken zullen we in onze rubriek Chapeau Business telkens een partner voorstellen, deze week is dat: RSM Wehrens Mennen De Vries.

RSM Wehrens Mennen De Vries is een autoriteit op het gebied van accountancy, belastingadvies en advisering op financieel-economisch en strategisch gebied. Het bedrijf – met vestigingen in Maastricht, Heerlen, Roermond, Eindhoven en Venlo – adviseert organisaties in zowel profit als non-profit sector. Hierbij maakt RSM Wehrens Mennen De Vries al ruim twintig jaar succesvol gebruik van een grensoverschrijdende werkwijze. 

“We zijn een sparringpartner en adviseur op een breed scala van financiële en strategische onderwerpen”, vertelt Chris Ketelaars, partner bij RSM Wehrens Mennen De Vries in Roermond. “We zijn als het ware het navigatiesysteem voor de cliënt, waarbij we ervoor zorgen dat de cliënt op de meest efficiënte manier van A naar B komt.”

Grensoverschrijdende diensten

Als organisatie, gevestigd in een grensregio, heeft RSM Wehrens Mennen De Vries twee bijzondere diensten die gericht zijn op het grensoverschrijdend ondernemen: Bureau Duitsland en de België-Nederland Desk. “Bij ons Bureau Duitsland – gevestigd in Roermond – kunnen Duitse ondernemingen terecht die zaken willen doen op de Nederlandse markt en vice versa”, legt Chris Ketelaars uit. “Vanuit Maastricht worden via de België-Nederland Desk – de naam zegt het al – Belgische of Nederlandse ondernemers ondersteunt die de grens oversteken om te ondernemen en/of te wonen.”

Met deze diensten slaat RSM Wehrens Mennen De Vries letterlijk een brug tussen ondernemers in Nederland, België en Duitsland. “Bij grensoverschrijdend zakendoen komen tal van vragen en soms ook risico’s kijken”, vervolgt Ketelaars. “Wij helpen ondernemers onder andere bij het opzetten van een optimale, internationale fiscaal-juridische structuur, adviseren op fiscaal-financieel en juridisch terrein, bij grensoverschrijdende arbeids- en detacheringsvraagstukken en we begeleiden ondernemers bij het vinden van de juiste commerciële contacten. Eigenlijk nemen wij de barrières die ondernemers nu nog over de grens ervaren, voor hen weg.”

Grensoverschrijdende cultuur als belangrijkste verkoopargument

Volgens Ketelaars is deze grensoverschrijdende dienstverlening alleen mogelijk als je de cultuur van je buurlanden tot in de kleinste vezels begrijpt; als je weet hoe ondernemers in buurlanden denken over succesvol ondernemen. “Neem bijvoorbeeld Duitse ondernemers: die willen risicoloos zakendoen, ze verwachten een advies op topniveau én willen exact weten waar ze aan toe zijn. Dat vraagt wel wat van je organisatie. Maar ben je in staat om aan deze hooggespannen verwachtingen te voldoen, dan is een Duitse ondernemer ook een zeer loyale klant die je zelfs aanbeveelt bij collega-ondernemers. 

We merken dagelijks dat onze Limburgse cultuur – die toch erg beïnvloed is door onze buurlanden – ons belangrijkste verkoopargument is als we ondernemen over de grens. Cultuur gaat namelijk veel verder dan beleefdheidsvormen, die kun je iedereen aanleren. Het zijn onze normen en waarden die ervoor zorgen dat we een klik hebben met Duitse of Belgische opdrachtgevers.”

Internationaal netwerk

Voor Nederlandse bedrijven die over de grens willen ondernemen, heeft RSM Wehrens Mennen De Vries nog een andere belangrijke troef: het internationale netwerk van RSM international. “Het mooie van het RSM-netwerk is dat allemaal zelfstandige ondernemingen daarbij zijn aangesloten, maar die wél aan een heel hoge kwaliteitsstandaard voldoen”, vervolgt Ketelaars. “Het RSM-netwerk bekleedt een zevende positie in de lijst van grootste accountants- en belastingadvieskantoren ter wereld. Daar waar nodig en gewenst, kunnen we met een gerust hart de specifieke expertise van een kantoor uit ons netwerk inschakelen. Over grenzen heen kijken: daar zijn wij als Limburgers goed in.”

Meer weten over RSM Wehrens Mennen De Vries? Klik dan op het onderstaande plaatje:

290X140m Content Formfield Files Formcompany 794 E8de20 

Lees ook