Chapeau Business 05-02

Cox & Co

Donderdag 5 februari 2015

Connect Limburg lanceerde onlangs hun nieuwe platform www.limburgcrossborders.com/nl

 

Op dit platform stellen ze o.a. al hun unique crossborder partners in Limburg voor. In samenwerking met Connect Limburg en Aviso Communications produceerde Chapeau al de video’s waarin deze partners zich voorstellen.

De komende weken zullen we in onze rubriek Chapeau Business telkens een partner voorstellen, deze week is dat: Cox & Co

 

Cox & Co is een begrip in Roermond en omgeving. Met horecagelegenheden op het Designer Outlet Centre, Retailpark, Huis & Tuinboulevard, Kazerneplein en de Roermondse binnenstad ervaren jaarlijks vele honderdduizenden mensen de service en kwaliteit van Piet Friet, Schnitzelparadies, Markt 10 en vele andere concepten. Maar ook buiten Roermond groeit Cox & Co gestaag, met het Tuincafé van Intratuin in Geleen en het Tuincafé van Praxis tuincentrum in Heerlen.

 

Horecaondernemer Wim Cox is letterlijk opgegroeid óp de grens. Zijn ouders – en later hijzelf – runden een hotel op de grens van Nederland en Duitsland. In zijn huidige carrière kijkt Wim graag over grenzen heen. Cox & Co is groot geworden met de groei van Roermond. Eigenaar Wim Cox legt uit: "Met de komst van het Designer Outlet en het Retailpark groeide ook de behoefte aan eetgelegenheden. Onze vele locaties zijn als het ware organisch meegegroeid met Roermond en de vele bezoekers uit Duitsland en België."

Duitse en Belgische gasten

Roermond is aantrekkelijk voor Duitse en Belgische gasten om verschillende redenen. "Het concept ‘Designer Outlet’ kennen ze niet in Duitsland", verklaart Wim. "En ook koopzondagen zijn in onze buurlanden niet vanzelfsprekend. Shoppen blijft toch een vrijetijdsbesteding, die natuurlijk vaak in het weekend plaatsvindt. Bezoekers van Roermond rijden maximaal anderhalf uur met de auto om onze stad te bereiken. Dat betekent dat ons potentieel 23 miljoen mensen bevat! Of die nu uit België, Duitsland of Nederland komen, dat maakt ons niet uit. We moeten de grenzen slechten en kijken naar wat het gebied om ons heen ons daadwerkelijk te bieden heeft!"

Bereikbaar

De horecamarkt is een consumentenmarkt. "En dus moeten we bereikbaar zijn", licht Wim toe. "De nieuwe Noord-Zuid ontsluiting, de internationale trein en de shuttlebus voldoen aan deze vraag. Mensen kunnen daardoor snel in Roermond zijn. Ik zeg wel eens gekscherend, 'Roermond ligt maar één stoplicht verwijderd van Düsseldorf'."

Taal

Met de vele buitenlandse gasten die Roermond trekt, is taal erg belangrijk. Wim: "In de winkels worden bezoekers in hun eigen taal aangesproken, dus dat verwachten ze van ons ook. Daarom maken wij gretig gebruik van de taalcursussen die het Outlet aanbiedt, zodat ook wij gasten in hun eigen taal kunnen aanspreken. Dat is toch een stukje extra service die volgens mij niet meer dan vanzelfsprekend is in een grensregio." 

Wilt u meer weten over Cox & Co? Klik dan op het onderstaande plaatje >

W Cox Co 11

Lees ook