Kerststad Valkenburg

Beleeft topjaar

Maandag 5 januari 2015

De kerstmarkt in Valkenburg groeit nog steeds. De VVV-kantoren verkochten dertigduizend kaartjes voor de diverse attracties. Dat is een stijging van 22 procent ten opzichte van 2013.

Vooral de weekenden waren erg druk. De afgelopen periode logeerden meer mensen in Zuid-Limburg zegt de VVV op basis van een eerste rondvraag bij horeca-ondernemers in en rond Valkenburg. Daaruit blijkt dat het aantal boekingen ten opzichte van vorig jaar licht is gestegen of tenminste gelijk is gebleven. Verblijfsgasten komen vooral om meerdere kerstmarkten te bezoeken in de Euregio.

VVV Zuid-Limburg constateert ook een groeiend aantal dagjesmensen uit België, Duitsland en Frankrijk dat Zuid-Limburg als kerstbestemming heeft ontdekt. Dat komt volgens de VVV vooral door het grote aanbod aan kerstactiviteiten.

 

Lees ook