GaiaZOO blikt terug op succesvol jaar

477.000 bezoekers

Dinsdag 6 januari 2015

GaiaZOO Kerkrade beleefde in 2014 het beste jaar tot nu toe. Het aantal bezoekers is met 22 procent gestegen ten opzichte van 2013 tot 477.000 bezoekers. Het aantal abonnementhouders is gestegen met maar liefst 35 procent. De groei van het aantal bezoekers heeft geleid tot een omzetstijging van 1,1 miljoen euro ten opzichte van 2013.

De realisatie van de WolvenVallei en de vele geboortes - waaronder op de valreep van 2014 de geboorte van leeuwenwelpen – hebben gezorgd voor het beste jaar in de historie van GaiaZOO. Ook droegen de zachte weersomstandigheden in het voor- en najaar bij aan de goede bezoekersaantallen.

De dierentuin viert komend jaar haar 10-jarig jubileum en voegt daarom in de loop van 2015 tien opmerkelijke diersoorten aan de collectie toe. Het is een gevarieerd gezelschap van zoogdieren, reptielen, amfibieën en insecten en vormt daarmee een greep uit de rijke biodiversiteit van het tropische regenwoud van Zuid-Amerika.

 

Lees ook