Nieuwjaarsconcert philharmonie zuidnederland

In Theater aan het Vrijthof

Maandag 5 januari 2015


Het eerste nieuwjaarsconcert van de philharmonie zuidnederland werd gegeven in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Een half orkest, want de andere helft speelde in Brabant. De ‘Limburgse’ afvaardiging was toch nog groot genoeg voor een mooi concert onder leiding van dirigent Ulrich Windfahr. Als solisten traden pianist Wouter Bergenhuizen op en zangeres Suzan Seegers. Die probeerde met de Duitse dirigent te communiceren, maar dat lukte niet helemaal. „Ik versta geen dialect en wist niet wat ze bedoelde”, zei Windfahr. Niettemin, een geslaagde avond met bijna het hele Provinciebestuur in de zaal en opvallend genoeg niemand van het gemeentebestuur van Maastricht. 

Foto's: Frits Widdershoven

Lees ook

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!