Nieuwe masterstudies van Universiteit Maastricht

In Venlo, Maastricht en Geleen

Woensdag 7 januari 2015

De Universiteit Maastricht (UM) heeft in Den Haag groen licht gekregen voor een brede bacheloropleiding in Venlo en voor twee masterstudies in Maastricht en Geleen. 

Vanaf september kunnen studenten in Maastricht de opleiding systeembiologie volgen. In Sittard gaat op de Chemelot campus de opleiding biologische materialen van start. De bacheloropleiding start in september onder de vlag van University College Venlo. Studenten kunnen er een aantal cursussen volgen die zijn toegespitst op de regio, dus met veel aandacht voor logistiek en land- en tuinbouw. In zeven jaar tijd wil University College duizend studenten trekken.

De UM en de campussen willen met de masterstudies de knapste koppen van het land naar Zuid- Limburg lokken. Limburg heeft tot nu toe de grootste moeite om hoogopgeleiden in de provincie te houden, of uit de Randstad of het buitenland naar hier te lokken. 

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!