C-City

Museumplein Kerkrade

Vrijdag 30 januari 2015


Wat gebeurt er op het Museumplein in Kerkade? Daar wordt druk gebouwd aan Cube – design museum, Columbus – earth theater en Continium – discovery center (samen C-City). Hier ontdek je vanaf najaar 2015 een wereld aan wetenschap, technologie, design en wordt de wereld in een nieuw perspectief geplaatst. Een nieuwe stad in een stad, waar ontmoeting en verwondering centraal staan!

Op het Museumplein nemen de contouren van Cube en Columbus steeds vastere vormen aan, met dank aan de noeste arbeid van de mannen van Mertens en Spie. In oktober 2015 staat de opening van het hagelnieuwe culturele hart van Kerkrade gepland, vandaag bereikten ze het diepste punt van de bouw: de bodem van de bouwkuip waarin de spectaculaire projecties van het earth theater straks te zien zijn.

Gedeputeerde van cultuur van de Provincie Limburg, de heer Ger Koopmans, heeft deze middag een belangrijk onderdeel aan het fundament van C-City toegevoegd. 

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!