Chapeau Business 22/01

Fontys International Campus Venlo

Donderdag 22 januari 2015

Connect Limburg lanceerde onlangs hun nieuwe platform www.limburgcrossborders.com/nl. Op dit platform stellen ze o.a. al hun unique crossborder partners in Limburg voor.  In samenwerking met Connect Limburg en Aviso Communications produceerde Chapeau al de video’s waarin deze partners zich voorstellen.

De komende weken zullen we in onze rubriek Chapeau Business telkens een partner voorstellen, deze week is dat: 
Fontys International Campus Venlo

De internationale campus van Fontys Venlo is opgestart in de jaren ’90. Sinds 1994 worden er op deze plek internationale opleidingen aangeboden in het Nederlands, Engels en Duits. Tegenwoordig kunnen studenten kiezen uit diverse moderne bachelor- en masterprogramma’s van engineerings- en economische wetenschappen, logistiek en informatica tot pedagogiek en international fresh business management.  

Van de 4000 studenten die jaarlijks ingeschreven staan, komt 68% uit het buitenland. “We noemen onszelf niet voor niets International Campus”, zegt Thomas Merz, directeur Economie.

“Het is onze doelstelling om euregionaal én internationaal georiënteerde studenten te binden aan deze regio. We leiden ze op voor een baan bij een internationale organisatie, maar hopen ook dat ze, na hun studie, in deze regio willen blijven wonen en werken.”

Wilt u meer lezen over Fontys International Campus Venlo en de missie van Connect Limburg, klik dan hier.

 

Fontys Logo 

Lees ook

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!